Nyheter

2025 Audi A5 Avant spionbilder

Audi har setts testa en prototyp för efterträdaren till den nuvarande A4 Avant-vagnen som säljs utomlands. Den nya modellen tros dock klassas som en A5 Avant under en ny namnstrategi hos Audi som kommer att se modeller med förbränningsmotorer ha ett udda nummer i namnet, och namnen på elektriska modeller har ett jämnt nummer.

I linje med den nya namnstrategin förväntas det fortfarande finnas en A4 sedan, om än med enbart eldrift. Audis designchef avslöjade redan 2019 att en elektrisk modell i A4-segmentet var under utveckling.

För att tillfredsställa köpare som letar efter en sedan i A4-storlek med förbränningskraft, håller Audi på att laga en ny design för A5 Sportback-luckan. Den nya luckan utvecklas tillsammans med denna A5 Avant.

Så småningom kommer dock Audi exklusivt att erbjuda elkraft i hela sitt sortiment. Biltillverkaren har redan bekräftat att den kommer att sluta lansera nya modeller med förbränningsmotorer efter 2026.

A5 Avant-prototypen är endast lätt kamouflerad framtill. Vi kan se att designen kommer att likna den senaste A3 men med några fler kurvor introducerade. När den rör sig bakåt är taklinjen mer böjd än på nuvarande A4 Avant, vilket resulterar i ett sportigare utseende överlag.

2025 Audi A5 Avant spionbilder – Fotokredit: Baldauf

Inuti kan du förvänta dig en enkel dash toppad av en enda panel som består av både instrumentpanelen och infotainmentsystemet. Den bör också ha en avancerad head-up-display med augmented-reality-element (till exempel navigeringssymboler) som erbjuds.

Understödjande av fordonet bör vara en uppdaterad version av moderbolaget Volkswagen Groups MLB Evo-plattform som finns i den nuvarande A4- och A5-serien, vilket betyder längsgående montering av motorer och standard framhjulsdrift. Räkna med att alla drivlinor är elektrifierade, antingen med mild-hybrid- eller plug-in-hybridteknik. Det är inte klart om dieselmotorer kommer att erbjudas, även om vissa kan finnas på marknader där bränslet fortfarande är populärt.

Se även  Audis tidigare vd Rupert Stadler dömdes för dieselskandal

För den framtida elektriska A4 kommer Audi att använda PPE-plattformen som utvecklades av Audi i samarbete med andra VW Group-märket Porsche. PPE-plattformen debuterar i år i en Audi Q6 E-Tron kompakt crossover och kommer så småningom att skapa flera elbilar i hela VW Groups varumärkesportfölj.

Leta efter A5 Avant som kommer att debutera senare i år. Den bör snart följas av A5 Sportback, där båda kommer som 2025-modeller.

Räkna med att bara A5 Sportback når USA, även om en Allroad soft-roader-version av A5 Avant potentiellt skulle kunna nå dessa stränder som en ersättning för den nuvarande A4 Allroad.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button