Nyheter

2025 års Cadillac Escalade IQ avslöjas den 9 augusti i NYC

De elektriska lyx-SUV:arna kommer och en ikonisk namnskylt förbereder sig för att gå in i chatten.

På tisdagen tillkännagav General Motors att 2025 års Cadillac Escalade IQ kommer att debutera i New York City den 9 augusti då den retade den elektriska SUV:s frontbelysningssignatur.

Den elektriska Escalade kommer att ha några stylingsignaler gemensamt med den gasdrivna modellen. Fronten har vertikala LED-varselljus i form av ljusrör, och bredvid dem finns vertikala LED-strålkastare. Horisontella LED-blinkers möter framkanten av huven. Frontgrillen verkar ha en plastpanel som Lyriq crossover SUV och Celestiq flaggskepp, om än med sin egen LED-belysningssignatur.

En teaser-video som släpptes på Cadillacs YouTube-kanal som åtföljde tillkännagivandet gav en glimt av den elektriska Escalades hjuldesign. Spionbilder har redan avslöjat 24-tumshjul med en design som 23-tums Celestiq-hjulen.

En kort bild ovanifrån av instrumentbrädan genom panoramataket avslöjar en massiv display som sitter ovanpå instrumentbrädan. 2024 Cadillac XT4 och Lyriq har båda en 33,0-tums 9K OLED-skärm, även om det är oklart om Escalade IQ kommer att dela den skärmen eller få 55,0-tumsskärmen i Celestiq.

Den elektriska Escaladen kommer att dela sin Ultium-plattform och drivlina med den elektriska Chevrolet Silverado EV, GMC Hummer EV och GMC Sierra EV. Det betyder att SUV:n kan ha upp till ett 200-kWh batteripaket, upp till eller över 400 miles räckvidd och upp till eller över 1 000 hk med upp till tre elmotorer.

Escalade IQ kommer att vara en av tre nya elektriska Cadillacs som avslöjas 2023, med alla tre BEV:arna inställda på produktion 2024. Den elektriska Escaladen kommer att byggas i Detroit.

Se även  ICE eller EV? Den nya 2024 BMW 5-serien ger dig möjligheten att välja

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button