Luxury car

2024 Volvo C40 Recharge och XC40 Recharge adderar RWD, större batteripaket

Volvo avslöjade bakhjulsdrivna versioner av sina C40 Recharge och XC40 Recharge för Europa för några månader sedan, men mamma var ordet om tillgänglighet i USA. Det förändras idag, eftersom Volvo precis har debuterat en mängd uppdateringar och förändringar som kommer till de elektriska SUV:arna som säljs här.

Det stora, nya erbjudandet är att både 2024 C40 Recharge och 2024 XC40 Recharge kommer att finnas tillgängliga i instegsmodeller med bakhjulsdrift. Volvo utvecklade en ny och effektivare elmotor på 248 hästkrafter som ska sitta på bakaxeln för dessa modeller. Batteripaketet är också uppdaterat för att vara mer energität, så det är nu ett 82 kilowattimmarspaket istället för ett 78 kWh-paket. Kombinera den effektivare motorn med det större batteripaketet och räckvidden skjuter i höjden förbi de gamla AWD-modellerna. I denna RWD-konfiguration är 2024 C40 Recharge EPA-klassad för 297 miles räckvidd och XC40 Recharge på 493 miles.

Dessutom bör laddningsupplevelsen förbättras avsevärt, eftersom Volvo säger att man har uppgraderat den maximala laddningshastigheten till 200 kW istället för de 150 kW man kunde klara tidigare. En laddning på 10-80 % bör nu ta cirka 28 minuter istället för de 40 minuter som Volvo tidigare uppskattat. Det kommer att göra stor skillnad om du är på roadtrip med flera stopp.

Den dubbelmotoriga AWD-versionen av båda bilarna får också några uppdateringar. Istället för identiska motorer på fram- och bakaxeln sätter Volvo sin nya 248 hästkrafter motor på baksidan och en lägre effekt 147 hästkrafter motor på framaxeln. Den främre motorn är bara inkopplad när den behövs, så Volvo säger att den här uppdaterade AWD-modellen kommer att vara effektivare än tidigare. Tyvärr kommer både C40 och XC40 Recharge AWD-modellerna att behålla det gamla 78 kWh-batteriet. Detta innebär också att de har en lägre laddningshastighet på 150 kW. Som sagt, effektivitetsförbättringarna från den nya elmotorinstallationen innebär att räckvidden ändå ökar. Den går upp med 31 miles för C40 Recharge till 257 miles och med 31 miles för XC40 Recharge till 454 miles.

Se även  Volvo antar NACS-hamn, samarbetar med Tesla för Supercharger-åtkomst

Andra uppdateringar av modellerna C40 Recharge och XC40 Recharge inkluderar ett nytt 19-tums flyghjulsalternativ, fler lackfärger och ytterligare exteriörteman att välja mellan. Uppdaterad prissättning är inte tillgänglig ännu.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button