Nyheter

2024 Toyota GR Corolla Circuit Edition återvänder med mindre justeringar

Efter ett tillkännagivande om att GR Corolla Circuit Edition kommer att fortsätta för 2024 års modell, redogjorde Toyota för de förändringar som planeras för den heta halvkombinationen när den återvänder till amerikanska utställningslokaler senare i år.

GR Corolla lanserades för 2023 års modell, med produktion begränsad till 1 500 enheter för USA. Med hänvisning till stark efterfrågan bekräftade Toyota i februari att den kommer att utöka tillgängligheten för Circuit Edition, som går mellan GR Corolla Core-basklassen och den hårda Morizo Edition (refererar till ett smeknamn för avgående VD Akio Toyoda) i 2023 års GR Corolla-uppställning. Toyota har inte sagt om Morizo-kvaliteten i begränsad upplaga kommer att återvända, även om den sannolikt inte kommer att göra det.

Toyota följde upp det tillkännagivandet på onsdagen med detaljer om ändringarna för 2024 GR Corolla Circuit Edition. De är ganska små, börjar med en ny Blue Flame exteriör färgalternativ. Smidda 18-tums BBS-fälgar i aluminium, som Toyota säger liknar hjulen från 2023 Morizo ​​Edition, är nu också standard.

2024 Toyota GR Corolla Circuit Edition

Det blå temat fortsätter inuti med blå accenter för sätena i mocka och syntetiskt läder, en blåtrimmad växlingsknopp och blå accentsömmar. Ett JBL-ljudsystem med åtta högtalare är också standard.

Ingenjörer gjorde också några små förändringar i formen på den främre luftkanalen och lade till aluminiumplåtar på de främre och bakre stötfångarna för att förbättra den aerodynamiska prestandan. Material som användes i styrväxeln, bakfjädringen och batterijorden byttes också.

Inga ändringar gjordes dock i drivlinan. G16E-GTS 1,6-liters turbo-3 producerar fortfarande 300 hk och 273 lb-ft vridmoment och kombineras med en 6-växlad manuell växellåda och fyrhjulsdrift.

Toyota har fortfarande inte sagt om GR Corolla-produktionen fortfarande kommer att begränsas till ett visst antal enheter för 2024. Biltillverkaren har tidigare bekräftat att produktionen kommer att ökas, och att den övervägde att ytterligare förlänga Circuit Editions tillgänglighet till 2025 års modellår om efterfrågan förblir stark. All fortsatt tillgänglighet av GR Corolla, vilket är så roligt att vi utsåg den till en Motor Authority Best Car To Buy 2023-finalist, är dock definitivt en bra sak.

2024 Toyota GR Corolla Circuit Edition är planerad att nå amerikanska utställningslokaler i vinter. Priset kommer att offentliggöras vid ett senare tillfälle.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button