Luxury car

2024 Toyota C-HR spionskott

Toyota har setts testa en prototyp för en omdesignad C-HR.

Den nya subcompact crossovern förhandsgranskades av C-HR Prologue-konceptet som presenterades i december förra året vid en mediakonferens i Europa, och förväntas göra sin debut senare i år.

Prototypen i våra spionbilder, även om den är kamouflerad, ser ut som en nära match med C-HR Prologue-konceptet. Den mest slående egenskapen är fordonets nos. Den har vingar på varje sida som kläms fast av strålkastarna, en design som Toyota kallar hammarhuvudet.

Toyota har tidigare bekräftat att nya C-HR kommer att erbjuda hybrid- och plug-in-hybriddrivlinor, precis som Prius.

Toyota C-HR Prolog koncept

Toyota C-HR Prolog koncept

Det är inte klart vilken plattform som ligger till grund för fordonet men en möjlighet är Toyotas nya E3-design som tillkännagavs 2021. E3-plattformen kombinerar delar av Toyotas TNGA-plattform för gasdrivna fordon och e-TNGA-plattformen för dedikerade elbilar, vilket gör att den kan stödja både gas- och elektriska drivlinor.

Att anta E3-plattformen skulle innebära att nya C-HR potentiellt också kan erbjuda en elektrisk drivlina.

Även om nuvarande C-HR är tillgänglig i USA, kan den omdesignade modellen hoppa över denna marknad eftersom Toyota ersätter namnskylten med en produktionsversion av det helt elektriska bZ Compact SUV-konceptet som visades på bilmässan i Los Angeles 2022. Toyota har dock inte bekräftat ett sådant drag.

Se även  Mercedes-Benz Vision One-Eleven Concept - Lista över exotiska bilar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button