Nyheter

2024 Subaru WRX hetare variant spionbilder

Subaru har setts testa en prototyp av sin WRX sport sedan utrustad med några prestandauppgraderingar, vilket tyder på att en hetare variant är på gång.

Hjulen är större än den vanliga 17-tumsuppsättningen som finns på WRX, och de rymmer ett Brembo-bromspaket med röda bromsok och korsborrade rotorer som nästan når innerbeklädnaden på hjulfälgen. Det finns också en liten spoiler fäst vid bagageluckan.

Prototypen är inte för en WRX STI, eftersom Subaru har uteslutit det alternativet, åtminstone för denna generation av sin kompakta prestanda sedan. Däremot kan vi leta efter en ny tS-variant.

Beteckningen, som står för ”tuned by STI”, har använts på tidigare WRX-generationer som sålts utanför USA. Bilarna har uppgraderingar som utvecklats av STI men är tamrare än dedikerade prestandamodeller utvecklade av Subarus interna tuner, även om det också finns några WRX STI tS-modeller också.

2024 Subaru WRX hetare variant spionbilder – Fotokredit: Baldauf

Uppgraderingar som finns på tS-modeller kan variera från mild till vild. De inkluderar föremål som oljekylare och aerodelar ända upp till justerbar fjädring och motortrimningar. WRX för närvarande drivs av en turboladdad 2,4-liters flat-4 som levererar en topp på 271 hk och 258 lb-ft vridmoment. Den kan fås med antingen en 6-växlad manuell eller CVT.

Medan Subaru tidigare har erbjudit en BRZ tS i USA har ingen av de tidigare WRX tS-varianterna sålts här. Bilen i våra spionbilder utvecklas dock troligen med den amerikanska marknaden i åtanke, eftersom den sågs testa på lokal mark och bära Michigan-tillverkarens registreringsskyltar.

Med tanke på den minimala kamouflageutrustningen på prototypen är en marknadsankomst sannolikt nära, möjligen så tidigt som 2024 års modell.

Se även  Honda tillverkar en 800-hk CR-V hybrid racerbil

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button