Nyheter

2024 Renault 5 spionskott

Renault 5 från 1970-talet, såld i USA som Le Car, är på väg att göra en återkomst som ett elfordon.

Renault förhandsvisade den moderna 5:an för två år sedan med 5 Prototype-konceptet och nu har den första prototypen för produktionsversionen upptäckts.

Den moderna 5:an är planerad att säljas på marknader där Renault verkar 2024, vilket innebär att en debut sent i år eller tidigt nästa år är en stor möjlighet.

En högpresterande version utvecklad av Alpine kommer också att finnas tillgänglig från och med nästa år som A290. Alpine, som planerar en lansering i USA 2027, förhandsvisade A290 i maj med en konceptbil.

Renault 5 prototyp

Produktionen 5 verkar stämma överens med designen av 5 Prototype-konceptet. De platta sidorna, utsvängda hjulhusen och lutande C-stolpar finns där. Även hjulen är en match, vilket vanligtvis inte är fallet för ett koncepts övergång till produktion.

Renault visade aldrig interiören av 5 Prototype men sa att den hade en fristående glasskärm för olika fordonsfunktioner. Leta efter det välbekanta digitala instrumentklustret och infotainmenthubben med pekskärm som ska finnas med i produktionsmodellen.

Plattformen är CMF-B EV från Renault Nissan Mitsubishi Alliance. Den modulära plattformen har utvecklats för subkompakta och kompakta elbilar och kommer även att hamna i en Nissan Micra-efterträdare. Renault har inte nämnt några specifikationer men minst två batteristorlekar tros komma.

5:an är inte den enda ikoniska namnskylten som Renault planerar att återuppliva för den elektriska eran. På bilmässan i Paris 2022 presenterade Renault ett koncept för terrängbilar i pintstorlek som förhandsgranskar en modern 4:a.

Se även  2024 Ford F-150 spionskott

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button