Luxury car

2024 Range Rover Sport SV spionbilder och video

Land Rover designade om Range Rover Sport för 2023, och snart lanseras SUV:s högpresterande variant utvecklad av SVO special projects group.

Den ska avslöjas den 31 maj, och den här gången kommer den att bära ett SV-märke istället för den tidigare SVR-beteckningen. Vi har nu nya bilder av en prototyptestning på Nürburgring.

Den tidigare Range Rover Sport SVR levererade en imponerande kombination av lyx och bankapacitet, vilket gjorde den inte bara snabb utan också bekväm. Nya Range Rover SV borde bara förbättra de egenskaperna.

Vi vet att detta är SV på grund av de extra intag i frontpanelen, plus en diffusor integrerad i den bakre panelen som också rymmer ett par avgasspetsar på vardera sidan. Du kommer också att märka de förstorade bromsrotorerna och bromsoken som nästan fyller hjulen.

Den omarbetade Range Rover Sport ligger till grund för MLA-plattformen (Modular Longitudinal Architecture) från JLR (tidigare Jaguar Land Rover). Plattformen har designats för att passa både förbrännings- och elektriska drivlinor, och är lättare än D7-plattformen den ersätter. Detta senare attribut borde bidra till att förbättra prestanda hos Range Rover Sport SV.

Kraften kommer med största sannolikhet att komma från en 4,4-liters V-8 med dubbelturbo från BMW, en motor som levererar 523 hk i den vanliga Range Rover Sport. Räkna med att den kommer att göra närmare 600 hk eller ännu mer i SV-versionen. Den kompressormatade 5,0-liters V-8:an som användes i den tidigare Range Rover Sport SVR levererade 575 hk.

2024 Range Rover Sport SV spionbilder - Foto: Baldauf

2024 Range Rover Sport SV spionbilder – Foto: Baldauf

Utöver det kraftfulla kraftverket borde Range Rover Sport SV också dra nytta av justeringar av transmissionen, fjädring och anti-roll-system.

Se även  McLaren drar en U-sväng och funderar nu på en lyxig crossover

Leta efter fordonet som kommer som en 2024-modell. JLR planerar att erbjuda den endast via inbjudan, vilket pekar på ett pris som kan komma nära eller till och med överstiga klistermärket på $142 950 för den tidigare Range Rover Sport SVR Ultimate Edition, den speciella slutversionen av den tidigare generationen som avslöjades 2021 .

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button