Luxury car

2024 Range Rover Sport SV redo att rusa, mullra och driva

Det är en ny Range Rover vid horisonten, den engelska SUV-mästaren tillkännager att vi kommer att möta 2024 Range Rover Sport SV den 31 maj. Den här korta videon som vi har för förberedelse visar oss att den nya muskeln i lineupen kommer att få en förändring i suffix och lägga mer vikt vid ”Sporten” i dess namn. I fortsättningen av JLR:s omorganisation av avdelningar och epitet kommer Range Rover Sport SV att ersätta det som var känt som Range Rover Sport SVR. För tio år sedan klev SVR-appellationen in som det nya namnet på prestandamodeller från den nyskapade Special Vehicle Operations-divisionen. Den ersatte Jaguars tidigare R- och RS-träningar och debuterade på den första Range Rover Sport SVR någonsin, och blev sedan, efter några fler vändningar, bara SV på den stora Range Rover förra året.

Den gamla kompressormatade 5,0-liters V8:an och dess 567 hästkrafter och 515 pund-fot vridmoment avgår med SVR-namnet. En BMW-anskaffad dubbelturbo 4,4-liters V8 kan vara bra för lite mer effekt. I standard Sport P530 gjorde den motorn 523 hk och 533 lb-ft. i första upplagan. Det verkar dock som att den stora pjäsen här bokstavligen kommer att vara lek. Prototypen i videon visar en mer följsam Range Rover Sport, dess kapacitet alltid i sikte tack vare växlingspaddlar toppade av upplyst glas med en glödande röd växlingsindikator. Biltillverkaren sa att detta kommer att vara ”den snabbaste, mest dynamiska och tekniskt avancerade Range Rover-sporten någonsin”, besatt av ”ett antal innovativa världsförsta, sektorförsta och Range Rover-första-teknologier som låser upp den självhäftande modellens fulla prestandapotential. ”

Det kommer också att bli svårt att få till i början. JLR anser sig nu vara ett ”House of Brands”, ett sätt att göra sitt mest önskvärda varumärke mest önskvärt är att begränsa åtkomsten, så 2024 Range Rover Sport SV kommer att vara enbart inbjudan att starta. Detta innebär sannolikt ytterligare en första upplaga som får ett enda produktionsår, kanske mindre, och som troligen börjar långt över fjolårets standardmodell för Sport i första upplagan på $123 000.

Se även  Vad är Android Auto? Fullständig recension och användarguide

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button