Nyheter

2024 Porsche Panamera spionbilder och video

Porsche är ute och testar prototyper för en omdesignad Panamera, troligen den sista som erbjuds med förbränningsmotorer.

Den nuvarande Panamera, den andra generationen av namnskylten, kom för 2017 års modell och fick en uppdatering för 2021.

Med tanke på att den ursprungliga Panamera har hållit kvar i cirka sju år, bör vi se denna tredje generationens modell komma till 2024 års modell, vilket innebär att en debut senare i år är trolig. Bristen på kamouflageutrustning på den senaste prototypen tyder också på att debuten inte kan vara långt.

Den omgjorda Panamera kommer att vara mer av en tung uppdatering än en riktig nästa generations bil, eftersom den är inställd på att hålla fast vid MSB-plattformen som debuterade i nuvarande Panamera och även stödjer Bentleys Continental och Flying Spur-modeller. Den bör dock skryta med ett uppdaterat utbud av drivlinor.

Medan mer kraft är givet, förväntas uppdateringarna av drivlinorna fokusera på minskade utsläpp över hela linjen, såväl som en kombination av ökad räckvidd och minskade laddningstider för plug-in hybridalternativ.

Det kommer att ske förändringar i stilen, även om detta kommer att vara subtilt, som normalt är fallet för Porsche. I synnerhet kan strålkastarna tydligt ses ha en fyrkantigare form, en förändring som också finns på den uppdaterade 2024 Cayenne. En ny inredningsdesign med ett helt digitalt streck, precis som i Taycan och uppdaterad Cayenne är också trolig.

Porsche förväntas så småningom lansera en elektrisk Panamera. Det är möjligt att bilen kommer att växa i storlek för att rikta in sig på köpare av sedanbilar i full storlek och ge en viss differentiering med Taycan som bara är några centimeter kortare än nuvarande Panamera.

Se även  Lotus Evija är nu världens mest kraftfulla produktionsbil

Den elektriska Panamera är förmodligen några år bort fortfarande. Porsche kommer under tiden att vara upptagen med en elektrisk Macan som kommer att beräknas 2024, som under de följande åren kommer att följas av en elektrisk 718 sportbil, en elektrisk Cayenne och sedan en elektrisk treradig SUV som fungerar som en sjunde modelllinje för biltillverkaren .

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button