Nyheter

2024 Mini John Cooper Works 1to6 Edition hyllar den manuella växellådan

Mini har rullat ut en specialversion av sin tvådörrars John Cooper Works halvkombi som hyllar den manuella växellådan.

Den heter 2024 Mini John Cooper Works 1to6 Edition, och bara 999 exemplar planeras till försäljning i Europa och Nordamerika. Försäljningen startar i september och Mini har inte sagt hur många som är öronmärkta för USA

Fordonet sticker ut med sina svarta exteriörer som ersätter standardkrom, och en unik mittremsa som består av små H-mönster som är gemensamma för manuella växellådor.

Mönstret finns även på sidobrädorna. Ett ”1to6”-skript finns också i hela kabinen som en nick till de sex framåtväxlarna i den manuella växellådan, och designerna har även monterat pedaler i rostfritt stål. Standardhjulen är ett 18-tums set i Mini’s Circuit Spoke-design.

2024 Mini John Cooper Works 1to6 Edition

Kraften kommer från den välbekanta 2,0-liters turbo-4:an i John Cooper Works-luckan, som är klassad till 228 hk och enbart driver framhjulen.

John Cooper Works 1to6 Edition kommer att presenteras för första gången på helgens 24 Hours of Nürburgring, där det tyska racingteamet Bulldog Racing tävlar med en speciellt förberedd John Cooper Works racerbil.

Autocar rapporterade på torsdagen att specialutgåvan blir den sista nya Mini med manuell växellåda. Minis signaturlucka kommer att ersättas nästa år av en ny generation som kommer att ha distinkt design för gas- och elmodellerna, och om Autocar-rapporten är korrekt kommer den nya luckan inte att erbjuda en manuell växellåda.

På frågan om rapportens riktighet sa en talesman för Mini att företaget inte hade några kommentarer just nu.

Se även  Hur den första Rolls-Royce EV tog form

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button