Luxury car

2024 Mercedes-Benz E-Klass vagn hänger där i ytterligare en generation

I förra veckans 2024 Mercedes-Benz E-Klass avslöjande nämnde vi att den nya generationen fortfarande skulle erbjuda den allt mer sällsynta och dyrbara karossen – en kombi. Bil och förare fick händerna på en pappersbunt som den tyska biltillverkaren lämnade in till US Environmental Protection Agency angående W214 E-Klass, och bekräftade att den eleganta trädgårdsmästarversionen av E-Klassvagnen fortsätter och behåller namnet E 450 4Matic All-Terrain Wagon. Vi är förvånade och lättade att den här kundvagnen på 72 000 $ klarade av.

EPA-papperet försummade att nämna AMG E 63 Wagon, versionen som byter ut extra beklädnad mot extra cojones. Om det ska skrivas in för 2025 års modell, säger rykten att vi kommer att få cirka 700 hästkrafter och 884 pund-fot i vridmoment från en inline-sex PHEV-drivlina.

CLE-Klassen blir officiell nästa år, dokumenten visar en coupé och en cabrioletversion. Den nya lineupen är som en omstart av fastighetsmäklarens en gång favoritbil, CLK-klassen. Absorberar både C-Klass och E-Klass tvådörrarsvarianter och en sportfokuserad konkurrent för Audi A5 och BMW 4-serien, kommer med en rad drivlinor i standardutförande och som en eventuell AMG-trim. Regeringstidningarna avslöjar en CLE 300 som borde vara en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig med 255 hästkrafter och 295 pundfots vridmoment, en CLE 450 som borde vara en inline-sexa med 375 hästkrafter och 369 pundfots vridmoment, och en AMG CLE 53 som borde ha en ännu mer potent inline-sexa med något en touch över 430 hk. Rykten har sagt att juniortoupétossaren kan få ett pass in i Mercedes VIP-rum med Maybach-trim också.

Eftersom LA är en mogen marknad för vagnar, coupéer och cabriolet skulle vi inte bli förvånade över att se dessa varianter debutera på västkustens bilmässa i november.

Se även  Bugatti Chiron Super Sport, Audi RS Q E-Tron E2, 2023 Honda Civic Type R: Veckans bästa bilder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button