Nyheter

2024 Mercedes-Benz E-Class Wagon avslöjad, men kommer inte till USA

2024 Mercedes-Benz E-Class Wagon bröt skyddet i europeiska specifikationer, men den kommer inte till USA

Mercedes talesperson Andrew Brudnicki bekräftade för Motor Authority att standardversionen av den nya E-klassvagnen inte kommer att säljas i USA, men han noterade att All Terrain-modellen är föremål för ett framtida tillkännagivande. Den mer robusta All Terrain är den enda versionen av den nuvarande generationens E-Class Wagon som säljs här.

2024 E-Class Wagon flyttar till samma sjätte generations plattform som E-Class sedan, som är planerad att nå amerikanska utställningslokaler senare i år. Exteriörstilen bär till stor del över från sedanen och ger den nya vagnen en luftmotståndskoefficient (Cd) på 0,26. Det är något bättre än 0,27 Cd från föregående generations modell, trots en något större frontyta.

2024 Mercedes-Benz E-Class Wagon (europeisk spec)

Liksom sedanen har vagnen växt lite. Den är 1,1 tum bredare än sin föregångare och hjulbasen har ökat med 0,8 tum till 116,5 tum. Ändringarna ger ökat armbågsutrymme, samt maximalt lastutrymme på 21,7 kubikfot med baksätena på plats och 64,6 kubikfot med baksätena hopfällda egna, enligt Mercedes.

Vagnen får samma utbud av tekniska funktioner som sedanen, inklusive upp till tre skärmar, beroende på specifikation. Det inkluderar ett 12,8-tums digitalt instrumentkluster, en 14,4-tums central pekskärm och en 12,3-tums passagerarskärm fram. Den senare har ett kamerabaserat ”filtreringskoncept” som förhindrar att bilden syns i förarens siktlinje.

En digital nyckelfunktion som fungerar med iPhone och Apple Watch-enheter är nu också tillgänglig, tillsammans med integration av tredjepartsappar som TikTok, Angry Birds, WebEx och Zoom. Av säkerhetsskäl kommer dessa funktioner endast att aktiveras när bilen står stilla.

Liksom i sedanen innehåller infotainmentsystemet artificiell intelligens som kan ”lära sig” vilka funktioner som används rutinmässigt, medan en ny funktion för Energizing Comfort wellness-funktionen är designad för att förhindra åksjuka.

2024 års E-klass Wagon lanseras i Europa med en standard luftfjädrad bakfjädring och ett plug-in hybriddrivlina alternativ, tillsammans med bensin och diesel drivlinor med en integrerad startgenerator klassificerad som mild hybrid.

Räkna med att sedan och vagn är den enda sjätte generationens E-klass karossmodeller. Coupé och cabriolet, tillsammans med coupé- och cabrioletversionerna av C-Klass, förväntas ersättas av en enda modellserie kallad CLE-Klass.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button