Nyheter

2024 Mercedes-Benz CLE-Klass håller coupedrömmen vid liv

Mercedes-Benz avslöjade på onsdagen CLE-klass, en enda namnskylt som fungerar som ersättning för tvådörrarsversionerna av föregående generations C-klass och E-klass.

En coupé i CLE-klass når återförsäljarna i början av 2024 som en 2024-modell, har Mercedes bekräftat. En cabriolet i CLE-klass med ett automatiserat soft-top-tak kommer att följa, även om Mercedes inte har gett timing för cabriolet.

CLE-Klassen är mekaniskt relaterad till både den senaste C-klassen och E-Klassen, men när det gäller storlek och teknik ligger den närmare E-Klassens placering. Strategin liknar vad Mercedes gjorde med CLK-klassen för två decennier sedan. CLK-klassen var mekaniskt lik C-klassen men placerad högre.

Med en längd på 191 tum är CLE-Klass 6,5 tum längre än C-Klass Coupe och 0,6 tum längre än E-Klass Coupe, som båda snart kommer att avvecklas tillsammans med sina konvertibla motsvarigheter.

2024 Mercedes-Benz CLE-Klass Coupe och CLE-Klass Cabriolet

CLE-Klassens design liknar C-Klassen framtill, även om CLE-Klassen verkar ha en mer muskulös hållning tack vare en lägre huva och smalare strålkastare. Den muskulösa hållningen underlättas också av att framhjulen skjuts nästan helt fram på fordonet. Bakljusdesignen liknar den som finns på den omdesignade 2024 GLC-klass Coupe, med de två huvudklustren sammankopplade med en tunn remsa, vilket resulterar i en look som liknar en bit tuggummi som sträcks ut.

Inredningen är densamma som i den senaste C-klassen. Det finns en 12,3-tums flytande display för instrumentklustret och en 11,9-tums flytande display med stående orientering för infotainmentsystemet. Kabinen har också en ratt med platt botten, unika sportstolar, omgivande belysning och ett standardburmester 3D-surroundljudsystem med 17 högtalare (två i varje främre nackstöd) och Dolby Atmos-stöd.

Se även  Lia Block ska köra Ken Blocks Hoonipigasus vid Pikes Peak

CLE-Klassen antar också den senaste digitala tekniken Mercedes introducerade tidigare i år med sin omdesignade 2024 E-Klass. Detta inkluderar en ny elektrisk arkitektur som styr ett brett utbud av funktioner och kommer att stödja uppdateringar via luften på vägen, och stöder även installation av tredjepartsappar. Mercedes gav exemplen på TikTok, Angry Birds, Zync-videoströmning och webbläsaren Vivaldi. Appar som Zoom kan också användas, tack vare en instrumentbräda-monterad kamera vänd mot föraren och passageraren fram, dock inte under körning.

Mercedes sa att en lång lista med förarassistansfunktioner kommer att vara standard på CLE-klassen. Några av dessa kommer att inkludera automatisk nödbromsning, aktiv körfältskontroll, döda vinkeln och parkeringssensorer. Funktioner som en head-up-display och ett surround-kamerasystem kommer också att vara tillgängliga.

2024 Mercedes-Benz CLE-klass Coupe

2024 Mercedes-Benz CLE-klass Coupe

2024 Mercedes-Benz CLE-klass Coupe

2024 Mercedes-Benz CLE-klass Coupe

2024 Mercedes-Benz CLE-klass Coupe

2024 Mercedes-Benz CLE-klass Coupe

CLE-klassen kommer att erbjudas i USA initialt i CLE 300 och CLE 450 kvaliteter, båda med ett standard 48-volts mild-hybridsystem. CLE 300 kommer att drivas av en 2,0-liters turbo-4 med en kapacitet på 255 hk, medan CLE 450 kommer att ha en turboladdad 3,0-liters inline-6 ​​som är bra för 375 hk. I varje fall kommer en 9-växlad automat och fyrhjulsdrift att vara standard.

Köpare som söker bättre prestanda kan se fram emot ett par AMG-kvaliteter som ungefär matchar C-Klassens C 43 och C 63 SE Performance-kvaliteter. C 43 genererar 402 hk från en liknande drivlina som CLE 300, medan C 63 SE Performance-klassen använder plug-in-hybridteknologi tillsammans med en turbo-4 för en toppeffekt på 671 hk.

Prisinformation för 2024 CLE-Klass kommer att avslöjas närmare nästa års marknadslansering.

Se även  2024 Mercedes-Benz E-Klass interiör avslöjad med ny "Superscreen"

Köpare som letar efter en tvådörrarsbil från Mercedes kan också välja mellan GT coupé eller SL cabriolet från AMG-portföljen. SL gjordes om för 2022, medan GT kommer att göras om inom kort. Prototyper för den nya GT har upptäckts inför en trolig debut senare i år.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button