Nyheter

2024 Mazda CX-80 spionbilder

Mazda har setts testa en prototyp för en treradig mellanstor SUV som ska kallas CX-80.

Det är i grunden en kortare, smalare version av 2024 CX-90 treradig mellanstor SUV och är designad för att passa vägar på marknader som Japan och Europa. Den kommer att fungera som ersättare för Mazdas CX-8 i Japan och de få andra marknaderna som får den äldre treradiga SUV:n.

Prototypen liknar en sträckt version av Mazdas CX-60 tvåradiga kompakta crossover till försäljning utanför USA. Detta innebär att CX-80 bör vara längre än 186,8 tum på CX-60 men kortare än 199,4 tum på CX-90 .

Det finns ingen bild av interiören, men den kommer sannolikt också att matcha den i CX-60. Samma design finns också i CX-90.

2023 Mazda CX-60

Gemensamt för CX-60 och CX-90 är också CX-80:s plattform, i det här fallet Mazdas nyutvecklade bakhjulsdrivna plattform. Plattformen är designad för fordon i Mazdas premium Large Product Group och kommer så småningom att skapa en tvåradig crossover för USA som kommer att kallas CX-70.

Förbränningsmotorer för plattformen har längsgående montering. Plattformen drar också nytta av dubbeltarmsfjädring fram och en multilänksuppsättning bak.

Mazda har inte meddelat specifikationer för CX-80, men drivlinorna kommer sannolikt att delas med CX-60. Detta skulle innebära valet av gas-, diesel- eller plug-in hybridalternativ. CX-60:s gas- och dieselmotorer har turboladdade 3,3-liters inline-6-design, medan laddhybriden parar ihop en 2,5-liters inline-4 med en enda elmotor.

CX-80 är planerad att debutera senare i år. Den USA-bundna CX-70 kan också debutera i år.

Se även  Audi och Sauber F1 affär, Maybach EQS SUV spionbilder: Bilnyheter Headlines

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button