Nyheter

2024 Lexus TX tar med USA-byggd treradig SUV till sortimentet

Lexus är äntligen redo att på allvar ta med familjen i en rymlig crossover-SUV med sju säten.

På torsdagen debuterade 2024 Lexus TX som den första USA-byggda crossover-suven från biltillverkaren med tre fulla sätesrader, tre drivlinor och en nedtonad design.

När basmodellen och hybridmodellen anländer i höst kommer TX att markera den första Lexus treradiga SUV:n som inte åker på ett lastbilschassi med kaross på ram. Lexus TX chefsingenjör Naohisa Hatta berättade för Motor Authority att TX utvecklades avsiktligt för de amerikanska familjerna. Plug-in hybriden kommer senare vid ett ospecificerat datum.

2024 Lexus TX

Lexus TX drivlinor

Lexus TX-köpare kommer att ställas inför tre val av drivlina: en turbo-4, en hybrid och en plug-in hybrid.

TX 350 kommer att drivas av en 2,4-liters turbo-4 med 275 hk och 317 lb-ft vridmoment. En 8-växlad automatisk växellåda klarar växlingsuppgifter och framhjulsdrift är standard, men fyrhjulsdrift kommer att finnas tillgänglig. Lexus uppskattar att turbo-4 kommer att ha en kombinerad EPA-bränsleekonomi på 21 mpg.

Köpare som söker mer kraft och effektivitet kommer att välja TX 500h som parar turbo-4 med två elmotorer och en 6-växlad automatisk växellåda för en kombinerad effekt på 366 hk och 409 lb-ft. Lexus uppskattar en kombinerad bränsleekonomi på 24 mpg. Fyrhjulsdrift och adaptiva dämpare är standard liksom Lexus bakhjulsstyrningssystem som praktiskt taget kommer att krympa TX:s hjulbas runt hörn.

Den mest kraftfulla och effektiva modellen blir Lexus TX 550h+ plug-in hybrid. En 3,5-liters V-6 är ihopkopplad med tre elmotorer för en kombinerad 406 hk, även om Lexus inte har släppt något vridmoment än. Den förväntas ha en elektrisk körräckvidd på 33 miles och en kombinerad EPA-bränsleekonomi på 30 mpg. Fyrhjulsdrift blir standard.

Lexus TX har tre fulla sätesrader

Varje Lexus TX kommer att ha tre rader med sittplatser för upp till sex eller sju passagerare, beroende på konfigurationen. Den 60/40-delade andra radens bänksäte kunde uppgraderas till två kaptensstolar. En tillgänglig mittkonsol kan väljas med kaptensstolarna för extra förvaring eller tas bort för enklare åtkomst till tredje raden. Baserat på den relaterade Toyota Grand Highlander från 2024 kommer den tredje radens säte vara i vuxenstorlek. Denna Lexus kommer att vara lika kapabel att transportera last som den är människor med 20,1 kubikfot utrymme bakom tredje raden. Genom att vika den tredje raden utökas lastutrymmet till 57,4 kubikfot, och med både den andra och tredje raden hopfällda finns det 97 kubikfot utrymme för transporter.

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

Inredningen ser ut som en större version av det som finns i de mindre NX- och RX-crossoverna. En 8,0-tums digital gauge-kluster och 14,0-tums pekskärm kommer att vara standard med den senare vinklad mot föraren. En 12,3-tums digital gauge-kluster och head-up-display kommer att finnas tillgänglig. Trådlösa Apple CarPlay och Android Auto kommer att vara standard. Familjen kommer att kunna slå på med sju laddningsportar och tre eluttag, och ett Mark Levinson-ljudsystem med 21 högtalare kommer att finnas tillgängligt.

Lexus tonade ner spindelgallret i aerodynamikens namn, sa Hatta till Motor Authority. Den här senaste versionen av Lexus grill ger fronten en design som gränsar till anonym. Sidorna har en stark axellinje som leder in i den bakre delen som en bredare version av RX med en fullbredds LED-baklykta.

Lexus TX säkerhetsfunktioner

Varje Lexus TX kommer med automatisk nödbromsning med fotgängardetektering, döda vinkeln, adaptiv farthållare och aktiv körfältskontroll. Ett surround-kamerasystem kommer att finnas tillgängligt.

Lexus TX kommer att vara den första USA-tillverkade modellen när den sätts i produktion i höst vid Toyotas fabrik i Princeton, Indiana, där syskonen Highlander och Grand Highlander tillverkas.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button