Luxury car

2024 Lexus GX retad med chunky, robust utseende

Precis som Toyota 4Runner har funnits i evigheter utan någon förändring, så har Lexus GX gjort det. Men det verkar det till sist skaffa en ny generation. Och vi är inte nyfikna på en omdesign. Den nuvarande generationen har funnits sedan 2010 års modell. Det är nästan 15 år utan större förändringar.

Teasers avslöjar naturligtvis inte så mycket. Men vi får en solid topp längst fram. Huvan har feta, mejslade utbuktningar på varje sida. Den lindar över kanterna och täcker toppen av fendrar. Det ger verkligen en luft av chunky robusthet, nästan som en tank. Strålkastarna har en mer horisontell orientering nu också. Det hela liknar nya LX, men lite mer aggressivt.

Bakskottet ger bort mycket mindre. Det är en närbild av det nya Lexus-ordmärket ovanpå en baklykta i full bredd, vilket är en avvikelse från de enkla, separata vertikala lamporna på den nuvarande modellen. Det finns en liten flik på bakrutan som tyder på att det fortfarande kommer att vara möjligt att öppna den separat från bakluckan. Det är oklart om bakluckan fortfarande kommer att öppnas från sidan, eller om den kommer att anta en topphängd lucka. Den sidohängda bakluckan var en rest från Toyota Land Cruiser Prado, GX:s tvilling. Den designen gjorde det möjligt att montera ett reservdäck på utsidan, även om GX inte har haft ett på ett tag.

Vi förväntar oss att GX kommer att fortsätta att vara nära besläktad med Land Cruiser Prado, precis som hur LX är en tvilling med den vanliga Land Cruiser. Det skulle innebära att det skulle fortsätta att vara en kaross-på-ram-design med ett mer konventionellt fyrhjulsdrivet system med en tvåväxlad växellåda. Oddsen är att en ny Prado är runt hörnet, liksom en ny 4Runner, eftersom 4Runner har varit baserad på Prado-plattformen, om än med lite mer modifiering i den övergripande designen.

Se även  2024 Subaru Crosstrek får robust Wilderness-grad

Den nya GX kommer förmodligen inte att finnas tillgänglig med en V8, dock. Medan den gamla 4,6-liters enheten inte var särskilt kraftfull eller effektiv, var det en smidig och karismatisk motor som vi kommer att vara ledsna att se gå. Vi förväntar oss att någon typ av V6 istället, troligen turboladdad, tar dess plats. Hybridisering är också möjlig.

Toyota gav inget datum för GX-avslöjandet, men vi är säkra på att det kommer att visas under de närmaste månaderna. Den kommer troligen att börja säljas i slutet av detta år eller början av nästa år.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button