Nyheter

2024 Lexus GX retad, kommer snart ut

Lexus gav på torsdagen den första teaser-titten på sin omdesignade 2024 GX och bekräftade att den robusta mellanstora SUV:n kommer snart.

Toyota lanserade en omdesignad Land Cruiser 2021, och även om namnskylten inte längre erbjuds i USA, skapade den omgjorda SUV:n i full storlek en Lexus LX-tvilling som kom hit för 2022 års modell.

Snart kommer Land Cruiser att skapa ett mindre syskon som kallas Land Cruiser Prado, och som var fallet för tidigare generationer kommer den nya Prado med största sannolikhet att sluta som företagens tvilling till nya GX.

Teaserbilderna avslöjar lite i detalj, även om strålkastardesignen och den kraftigt skulpterade huven liknar det som finns på den större LX. Designen ger också ifrån sig en del Range Rover-vibbar.

2024 Lexus GX teaser

Den nuvarande GX, känd som GX 460, har funnits till försäljning sedan 2010 års modell och är därför länge väntad för en omdesign. Enligt den senaste varumärkesaktiviteten kommer den nya GX att kallas GX 550.

Inte mycket är känt om SUV:n, förutom att den sannolikt åker på Toyotas TNGA-F kaross-på-ram-plattform som delas med Land Cruiser och LX-tvillingarna, såväl som Toyotas Tundra pickup och relaterade Sequoia SUV. En förkortad TNGA-F-plattform är också avsedd för den omdesignade 2024 Toyota Tacoma, och troligen en relaterad 4Runner SUV.

Den troliga drivlinan för den USA-specifika GX är en avstämd version av den 409-hk turboladdade 3,5-liters V-6:an som finns i LX. Ett hybridalternativ kan också finnas tillgängligt någon gång, medan Lexus på andra marknader kan erbjuda ett dieselalternativ. Den nuvarande GX 460 använder en föråldrad 4,6-liters V-8 som ger en V-6-liknande 301 hk.

Se även  Kommer 40 % över det ursprungliga priset att minska efterfrågan?

Medan nya GX med största sannolikhet kommer att ha säten på tredje raden, kommer Lexus att ha en alternativ mellanstor SUV med tre rader i form av den nya 2024 TX. TX kommer att vara en företags tvilling till den nyligen avslöjade 2024 Toyota Grand Highlander, och båda stadsjeepar kommer att dela en fabrik i Princeton, Indiana.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button