Luxury car

2024 Hyundai Santa Fe siktar på Land Rover med boxig design

Den omgjorda Hyundai Santa Fe avslöjades i måndags och visade upp en ny designriktning för den mellanstora crossover-SUV:n.

Tidigare generationer av Santa Fe har haft styling i linje med sin crossover-konstruktion, men den här femte generationens modell, som förväntas nå amerikanska utställningslokaler för 2024 års modell, antar en boxig design direkt ur Land Rovers utseendebok.

Med den första omdesignen av Santa Fe sedan modellåret 2019, definieras den nya modellen av vinklar, från de rektangulära strålkastarna och grillen, till de skarpkantade stänkskärmarna som omsluter 21-tumshjul och en fyrkantig bakre ände. Strålkastar- och bakljuselementen har en ”H”-form för varumärkesidentitet.

Hyundai Santa Fe 2024

Hyundai Santa Fe 2024

Nästa generations modell kommer att finnas tillgänglig med tre sätesrader, även om det är oklart om en tredje rad kommer att finnas tillgänglig i USA, eftersom nuvarande Santa Fe endast säljs som en femsitsig. Hyundai hävdar ”klassledande interiörutrymme” och noterar att bakluckans område breddades för extra användbarhet. Det borde underlätta lastning och lossning av last och ge en trevlig plats för bakluckepartier.

Inredningen följer samma kantiga tema som exteriören. I linje med nuvarande designtrender finns det en stor pekskärm och ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster placerade sida vid sida, och en upphöjd mittkonsol med en förvaringshörna nedanför. Santa Fe är tillräckligt bred för att rymma två trådlösa telefonladdningsplattor sida vid sida, plus USB-portar. En panel ovanför innehåller de flesta kontroller – med analoga rattar för temperatur och ljudvolym – vilket innebär att användare inte behöver lita på pekskärmen för allt.

Hyundai använde hållbara material som återvunnen plast i innertaket, mattor och andra och tredje ryggraden. Syntetiskt läder, som biltillverkare nu räknar som ett hållbart material, används i dörrbeklädnaden. Äkta nappaläder och trädetaljer kommer dock fortfarande att finnas tillgängliga.

Hyundai diskuterar inte mekaniska detaljer ännu, men förvänta dig att mycket ska bäras över. Det beror på att Hyundai bytte Santa Fe till en ny plattform för 2020 års modell, i linje med en omdesignad version av den relaterade Kia Sorento. En uppdaterad Sorento förväntas debutera tillsammans med nya Santa Fe som en 2024-modell. Båda kommer sannolikt att få samma drivlina, med naturligt aspirerade och turboladdade 4-cylindriga motorer och hybrid- och plug-in-hybridkonfigurationer.

Mer information om 2024 Hyundai Santa Fe kommer att avslöjas i augusti.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button