Nyheter

2024 Hyundai Ioniq 5 N spionbilder och video

Elbilen Hyundai Ioniq 5 från 2022, som blandar halvkombi och crossover, nådde återförsäljare först förra året, men Hyundai är redan nära att lansera en hetare version.

De senaste spionbilderna och videon visar en prototyp för en Ioniq 5 trimmad av Hyundai N prestandadivision. Det bekräftas av Hyundai för en debut i juli, möjligen på 2023 Goodwood Festival of Speed ​​i Storbritannien som äger rum den månaden.

Jämfört med den vanliga modellen har Ioniq 5 N-prototyperna nya fasader, sänkt fjädring, ett bredare spår och en ny hjuldesign. Vår spionfotograf noterade att bromsarna också uppgraderades från produktionsmodellen med större bromsok och rotorer. Prototyperna verkar också åka på en hårdare fjädring, vilket tyder på nya stötar och fjädrar.

Ioniq 5 N är baserad på samma skateboardliknande E-GMP dedikerade EV-plattform som den vanliga Ioniq 5. Den vanliga modellen är tillgänglig med bak- eller fyrhjulsdrift tack vare en enkel bakmotor eller en kombination av främre och bakre motorer , och det senare är det bästa alternativet för Ioniq 5 N, i kombination med Ioniq 5:s största batteri, i det här fallet en 77,4-kwh-enhet.

När det gäller hur mycket kraft som finns på kranen ger den relaterade 2023 Kia EV6 GT några ledtrådar. EV6:ans toppklass GT ger upp till 576 hk, eller tillräckligt för 0-60 mph acceleration på mindre än 3,5 sekunder. Den vanliga Ioniq 5 toppar på 320 hk.

Hyundai har strävat efter att göra Ioniq 5 N rolig bort från dragstrip. Genom att utnyttja know-how från sitt framgångsrika World Rally Championship-program, där den tävlar med i20 N WRC, har Hyundai finjusterat chassisystemen för att även leverera roliga hanteringar, hävdar företaget. Detta sträcker sig till olika körlägen, inklusive ett läge för drifting som kallas N Drift Optimizer.

Se även  2023 Toyota Crown sedan debuterar med Hybrid Max muskel och SUV duds

Hyundai har inte sagt om Ioniq 5 N kommer att nå USA, även om den högpresterande elektriska kompakta crossovern förväntas komma hit för 2024 års modell, vilket pekar på ett showroom-utseende antingen sent i år eller tidigt nästa år.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button