Nyheter

2024 GMC Sierra HD skapar AT4X och AT4X AEV terrängutgåvor

Hot på hälarna av avslöjandet av 2024 Chevrolet Silverado HD ZR2 i april kommer avslöjandet av den kraftiga terrängpickupens plyschiga GMC Sierra HD AT4X syskon.

Sierra HD AT4X, som avslöjas på måndagen i både vanliga och mer kapabla AEV Edition-skenor, kommer till återförsäljare i höst som en 2024-modell. Den kommer att ansluta sig till resten av det uppdaterade 2024 Sierra HD-sortimentet som drar nytta av mer teknik, prestanda och lyx.

Viktiga terränguppgraderingar på båda Sierra HD AT4X-versionerna inkluderar en 1,5-tums fjädringslyft, Multimatics DSSV spoleventildämpare, specifika främre övre och nedre manöverarmar, specifika styrknogar, en främre glidplatta i aluminium, en förstorad överföringslåda i stål plåt, ett bakre e-skåp och 18-tumshjul insvepta i 35-tums Goodyear Wrangler Territory Mud-Terrain-däck.

Uppgraderingen till AEV Edition lägger till delar utvecklade i samarbete med American Expedition Vehicles, ett företag som specialiserar sig på terrängutrustning. Dessa inkluderar skräddarsydda stålstötfångare med integrerade återställningspunkter och montering för en vinsch (endast fram), ytterligare stålplattor och unika 18-tums Salta-hjul.

2024 GMC Sierra HD AT4X AEV Edition

Skräddarsydda detaljer i kabinen inkluderar ett Obsidian Rush-färgtema, tillsammans med fullnarvsläder och en massagefunktion för framsätena. Lastbilarna får också 2024 Sierra HD:s 12,3-tums digitala instrumentkluster som standard, tillsammans med en 13,4-tums infotainmentskärm och en head-up-display. AEV Edition har AEV-logotypen på framsätets nackstöd och AEV-märkta golvfoder.

Ett nytt Off-Road-läge i båda lastbilarna justerar olika fordonsinställningar för att göra saker enklare när du tar dig an tuff terräng. När det är aktiverat justerar läget element som ABS, dragkraft och stabilitetskontroll samt gas och transmission.

Standarddrivlinan på båda Sierra HD AT4X-versionerna är en 6,6-liters V-8 med 401 hk och 464 lb-ft vridmoment, men för maximal bogsering erbjuder GMC en 6,6-liters turbodiesel V-8 med 470 hk och 975 lb-ft av vridmoment. Dieseln ger en maximal dragkapacitet på 18 500 pund i båda terränglastbilarna. En 10-växlad automat är standard med båda drivlinorna.

Se även  2024 GMC Sierra 1500 AT4X gör Duramax diesel standard

Priser kommer att meddelas närmare marknadslanseringen.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button