Nyheter

2024 GMC Canyon AT4X AEV terrängbil debuterar den 6 juli

Den nya GMC Canyon AT4X terrängbilen kommer att skapa en mer kapabel Canyon AT4X AEV för 2024 års modell.

GMC släppte på onsdagen det första fotot av den robusta mellanstora pickupen och bekräftade sin debut för den 6 juli. Lastbilens företagskusin, 2024 Chevrolet Colorado ZR2 Bison, kommer att göra sin egen debut den 31 maj.

Bilden visar några av uppgraderingarna för Canyon AT4X AEV, inklusive extra underredesskydd och en ny stötfångare med Comeup-vinsch. En uppsättning 17-tumshjul med 35-tums terrängdäck kommer sannolikt också att klara av. Canyon AT4X kommer med 17-tumshjul insvepta i 33-tums däck för lera. Bilden visar också Multimatic-spolventildämparna som är en del av varje AT4X.

Som namnet antyder har Canyon AT4X AEV utvecklats i samarbete med American Expedition Vehicles (AEV), ett företag som är specialiserat på terrängutrustning. Typiska AEV-uppgraderingar inkluderar stötfångare i stål med integrerade återhämtningspunkter, underredesskydd och terränghjul.

Under huven kan du räkna med att hitta en 2,7-liters turbo-4 med 310 hk och 430 lb-ft vridmoment. Den kommer att kopplas till en 8-växlad automat och drivningen går till alla fyra hjulen. Den 4-cylindriga motorn är standard i hela Canyon-sortimentet.

Medan den tidigare Canyon aldrig fick AT4X AEV-behandlingen, har AT4X AEV-versioner av GMC:s 1500 Sierra och Sierra HD kommit för 2023 respektive 2024.

Se även  Naturgas kan driva Nikola vätgasnav, bränslecellsbilar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button