Nyheter

2024 Discovery Sport får kupéuppdateringar, 50 075 USD baspris

Discovery Sport går in i 2024 års modell med subtila uppdateringar som ytterligare förbättrar vad som redan är en praktisk kompakt crossover.

Nyckel bland uppdateringarna är ett reviderat streck med en 11,4-tums flytande skärm i mitten som tar över för många av de fysiska kontrollerna på den nuvarande modellen.

För att kompensera för bristen på knappar har designarna lagt till permanenta sidofält på skärmen med kontroller för populära funktioner som klimat, sittplatser och ljudinställningar, samt navigering. Enligt JLR (tidigare Jaguar Land Rover) kan cirka 90 % av uppgifterna nås inom två tryck från startskärmen. Amazon Alexa, Android Auto och Apple CarPlay erbjuds också för förare som föredrar dessa system.

Ratten är också en ny design och har vissa fysiska kontroller för olika funktioner, och röstaktivering kan också användas för att styra vissa funktioner. Växelspaken är också en ny design. Den är mindre och mer raffinerad än tidigare och bidrar till kabinens stilrena utseende.

2024 Discovery Sport

Några av ändringarna bör ingå i en uppdaterad version av den relaterade Range Rover Evoque, för vilka prototyper har upptäckts testning.

Att fortsätta att vara tillgänglig på 2024 Discovery Sport är alternativet med sju säten istället för standarduppsättningen med fem säten. Ett panoramaglastak är också tillgängligt och bidrar till att ge kabinen en känsla av rymd.

2024 Discovery Sport

2024 Discovery Sport

På utsidan har Discovery Sport 2024 nya detaljer, beroende på kvalitet. Discovery Sport S har kroppsfärgade rockerpaneler och ett unikt galler med en glanssvart finish. Och Dynamic-modeller slår upp saker och ting ytterligare med funktioner som en kontrasterande takfärg, glanssvarta accenter och unika hjulmönster som sträcker sig upp till 21 tum i diameter.

Se även  2024 Alfa Romeo Tonale, 2024 Mazda CX-90: Bilnyheters rubriker

För den amerikanska marknaden erbjuds 2024 Discovery Sport exklusivt med en 2,0-liters turbo-4 kopplad till en 9-växlad automatisk och fyrhjulsdrift. Toppeffekten är 246 hk, vilket enligt JLR räcker för 0-60 mph acceleration på cirka 7,5 sekunder.

2024 Discovery Sport

2024 Discovery Sport

Priset börjar på $50 075 för basen Discovery Sport S med fem platser. Att lägga till en tredje rad höjer startpriset till $51 795. Den bättre utrustade Sport Dynamic SE börjar på $54 275. Alla siffror inkluderar en destinationsavgift på 1 175 USD.

Den nuvarande Discovery Sport anlände för 2017 års modell och fick en stor uppdatering för 2020. När crossovern äntligen görs om under de kommande åren kommer den sannolikt att gå över till enbart elektriska drivlinor.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button