Nyheter

2024 Chevy Traverses nya Z71-klass siktar på spårhuvudet

Chevrolet Traverse har designats om för 2024 års modell och ingår i sortimentet en ny Z71-klass riktad till terrängåkare.

Nya Traverse, som avslöjades på måndagen, lovar utrymmet och säkerheten som familjer åtnjuter samtidigt som den lägger till fler standardfunktioner och förbättrad prestanda.

Att välja Z71 ger genuina uppgraderingar inklusive en tum extra markfrigång och ökad spårvidd, samt 18-tumshjul insvepta i terrängdäck. Fyrhjulsdrift är också standard på Z71, men dubbelkopplingsdesignen på bakaxeln är exklusiv för Z71. Den kan dela upp drivmomentet inte bara mellan fram- och bakaxeln utan även mellan bakhjulen.

Andra uppgraderingar på Z71 inkluderar unika dämpare med hydraulisk rebound, en unik frontpanel som hjälper till att förbättra inflygningsvinkeln, en glidplatta i aluminium, kontroll av backe och ett körläge specifikt för ojämn terräng. Som standard ingår också ett trailerpaket.

2024 Chevrolet Traverse Z71

Andra kvaliteter i 2024 års Traverse-sortiment inkluderar LS, LT och RS.

Alla kvaliteter kommer med en ny 2,5-liters turbo-4 med 315 hk och 317 lb-ft vridmoment, plus en 8-växlad automatisk växellåda. Den ersätter den 3,6-liters V-6:an som gjorde 310 hk och 266 lb-ft, och resulterar i ett vridmoment på 19 % jämfört med nuvarande Traverse.

Framhjulsdrift är standard men fyrhjulsdrift finns i alla kvaliteter förutom Z71 som har den som standard. Bogserkapaciteten är upp till 5 000 pund, när den är rätt utrustad.

2024 Chevrolet Traverse RS

2024 Chevrolet Traverse RS

Inuti nya Traverse finns det fortfarande tre rader men ett nytt 17,7-tums infotainmentsystem med pekskärm framhäver instrumentbrädan. General Motors automatiska förarassistansfunktion Super Cruise kommer att vara tillgänglig. Standardsäkerhetsfunktioner inkluderar aktiv filkontroll och automatisk nödbromsning med fotgängare och cyklistdetektering.

Se även  Ferrari 288 GTO, en ikon från 80-talet, går på auktion

2024 Traverse kommer att finnas tillgänglig i början av nästa år. Mer information, inklusive prisinformation, kommer att släppas närmare marknadslanseringen.

Den nuvarande Traverse kom för 2018 men är fortfarande en av de mest populära mellanstora SUV:arna på marknaden. Försäljningen förra året var nära 100 000 enheter och 2023:s siffra är på väg att bli ännu högre.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button