Nyheter

2024 Chevy Silverado EV får 450 mil EPA räckvidd

2024 Chevrolet Silverado EV lanseras i vår med den högsta uppskattningen av räckvidden i sin klass och en av de högsta av alla elfordon på marknaden.

Chevy sa på fredagen att Silverado EV i full storlek i arbetslastbilsform fick en EPA-räckviddsuppskattning på 450 miles, eller 50 mer än vad biltillverkaren tillkännagav vid den elektriska lastbilens avslöjande under 2022 CES.

Siffran är avsevärt högre än rivaliserande F-150 Lightnings maximala räckviddsuppskattning på 320 miles, och överträffar även Rivian R1T vars räckviddsuppskattning ligger på 328 miles. Chevy sa att det bättre än förväntade resultatet möjliggjordes av omfattande utveckling och testning under de senaste månaderna.

Endast Silverado EV WT kommer att lanseras i vår. Den livsstilsorienterade Silverado EV RST kommer att lanseras i höst, i speciell First Edition-form. Chevy har tidigare sagt att cirka 95 % av bokningarna är för RST. En offroad-fokuserad Silverado EV Trail Boss är också planerad.

2024 Chevrolet Silverado EV Trail Boss

Uppskattningen av räckvidden på 450 mil är med ett 200 kWh-batteri som också kan laddas med upp till 350 kw, vilket gör att 100 mils räckvidd kan läggas till med bara 10 minuters laddning när du använder en DC-snabbladdare, enligt Chevy.

Strax efter lanseringen kommer Silverado EV WT att erbjudas med ett mindre batteri som Chevy förutspår kommer att ha en EPA-räckvidd på 350 miles.

2024 Chevrolet Silverado EV

2024 Chevrolet Silverado EV

Chevy sa vid Silverado EVs avslöja att prissättningen skulle börja på $39 900, plus destination. Det basklistermärket är troligtvis för Silverado EV WT med det mindre batteriet.

RST-versionen kommer att prissättas med sex siffror. Den kommer att erbjuda 664 hk och förmågan att sprinta från 0-60 mph på 4,5 sekunder. Den kommer också att bogsera upp till 10 000 pund och bära 1 300 pund nyttolast. WT kommer att ha 510 hk, en maximal dragkapacitet på 8 000 pund och en maximal nyttolast på 1 200 pund. Chevy sa att det så småningom kommer att finnas en WT-version med ett maximalt dragvärde på 20 000 pund.

Grunden för Silverado EV är General Motors Ultium EV-plattform och batteriset som finns i fordon som GMC Hummer EV och Cadillac Lyriq. Med en längd på 233 tum är lastbilen ungefär en tum längre än en Silverado 1500 med en besättningshytt och kort säng. En frunk finns på framsidan, medan valet av en Multi-Flex baklucka låter ägare få plats med föremål så långa som 10 fot i sängen.

Produktionen kommer att ske vid GM:s Orion Assembly-fabrik i Orion Township, Michigan. Det är där GMC kommer att bygga sin relaterade Sierra EV.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button