Nyheter

2024 Cadillac Lyriq börjar på $59 990 med utökat sortiment

Cadillac Lyriq el-SUV får nya utrustningsnivåer och ett något lägre utgångspris för sitt andra årsmodell.

För 2024 lade Cadillac till Tech- och Sport-kvaliteter som kompletterade den befintliga lyxklassen. Tech är instegsversionen och börjar på 58 590 $ med en enmotors bakhjulsdriven drivlina, inklusive en destinationsavgift på 1 395 $, jämfört med 2023-modellens startpris på 59 990 $. Att lägga till fyrhjulsdrift med dubbla motorer höjer startpriset till 62 090 USD.

Standardutrustningen på basmodellen Tech inkluderar en 33,0-tumsskärm som integrerar instrumentpanelen och infotainmentpekskärmen, laddning av trådlös telefon, trådlös Apple CarPlay och Android Auto-integration, ett glastak med elsolskydd och 20-tumshjul.

2024 Cadillac Lyriq

När du går upp till lyxklass får du klädsel i nappaläder, kylda och masserande framsäten, uppvärmda säten i andra raden, trezons automatisk klimatkontroll, adaptiva strålkastare och ett svartmålat tak. Ett AKG Studio-ljudsystem med 19 högtalare är också valfritt på denna modell.

Slutligen lägger Sporten till en modellspecifik grill och 20-tumshjul, samt en mörkare exteriör. För 2024 är förarassistanspaketet också standard på lyx- och sportmodeller (tillval på Tech-modellen) och lägger till automatisk nödbromsning i korsningen som en ny funktion. Super Cruise finns kvar som tillval.

Lyriq är byggd på General Motors Ultium EV-komponentsats, med ett 102-kWh batteripaket som ger en EPA-uppskattad räckvidd på 314 mil för bakhjulsdrivna modeller och 307 mil för modeller med fyrhjulsdrift. Standarddrivlinan med en motor är klassad till 340 hk och 325 lb-ft vridmoment, medan modeller med dubbla motorer får 500 hk och 450 lb-ft.

2024 Cadillac Lyriq

2024 Cadillac Lyriq

Laddningsalternativen inkluderar en 7,7-kw laddningssladd med dubbla nivåer som kan lägga till 21 miles räckvidd per timmes laddning, enligt Cadillac. Lyriq kan också ladda växelström på nivå 2 med upp till 19,2 kw och lägga till 51 miles räckvidd per timme. DC snabbladdning kan lägga till upp till 77 miles från 10 minuters laddning. Lyriq använder Combined Charging Standard (CCS)-kontakten, men GM kommer att vidta åtgärder för åtkomst till Tesla Supercharger från och med kalenderåret 2024.

Se även  Rivian förhandsgranskar modulär hårdvara för elektriska lastbilar med dubbla motorer

Lyriq visar en ny våg av elektrisk lyx för Cadillac, som är tänkt att bli helt elektrisk i slutet av årtiondet. Utrullningen är på väg att ta fart, med en trio elbilar som debuterar i år, inklusive Escalade IQ, plus lanseringen av Celestiq-flaggskeppet på 300 000 dollar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button