Nyheter

2024 BMW X1 M35i avslöjad med 312 hk, 50 895 $ prislapp

BMW gjorde om X1 för 2023, och för sitt andra år på marknaden har den nya generationen av den kompakta crossovern gett upphov till en prestandavariant som kallas X1 M35i.

Den börjar säljas i USA i oktober och kommer att ha ett startpris på $50 895, inklusive en destinationsavgift på $995.

I likhet med M35i-versioner av andra BMW-kompaktor, inklusive M235i Gran Coupe och X2 M35i, faller den nya 2024 X1 M35i under BMW:s M Performance-serie. Utbudet är ett steg under BMW:s M-bilsortiment och erbjuder en bra kompromiss mellan komfort och prestanda.

När det gäller X1 M35i har BMW installerat en 2,0-liters turbo-4 med en kapacitet på 312 hk. Det är den högsta effekten för en produktion av BMW 4-cylindrig motor, och det betyder att X1 M35i kan sprinta till 60 mph från vila på 5,2 sekunder och nå en reglerad topphastighet på 155 mph. Den vanliga X1:an toppar på 241 hk i förbränningsform och 308 hk i elektrisk iX1-form.

2024 BMW X1 M35i

X1 M35i:s motor är gift med en 7-växlad dubbelkopplingsautomatlåda och fyrhjulsdrift som standard. Växellådan har paddelväxlingar för manuell kontroll, och om du håller den vänstra paddeln i minst en sekund växlar fordonets alla chassisystem till deras sportigaste inställning. Transmissionen har också en inbyggd mekanisk differential med begränsad slirning för framaxeln för att underlätta hanteringen vid hård kurvtagning.

Även för chassit använder BMW adaptiva dämpare och bromsrotorer som mäter upp till 15,2 tum fram och 13,0 tum bak. Bromsoken, som är målade grå och bär ”M”-logotypen, är fyrkolvsenheter. Standardhjulen mäter 19 tum i diameter men 20-tumsalternativ finns tillgängliga.

Se även  Kinesisk start kan snart tillverka elbilar med cell-till-chassi-teknik

Ett antal stylingjusteringar skiljer också X1 M35i från den vanliga X1-flottan. Dessa inkluderar en unik M-version av den främre grillen med vertikala dubbla stänger, en kvartett avgasspetsar (var och en med en diameter på 3,1 tum) och aerodynamiska element inklusive främre och bakre spoilers, nya sidokjolar och sidospegelkåpor med låg dragkraft. .

2024 BMW X1 M35i

2024 BMW X1 M35i

För interiören kommer X1 M35i med Alcantara-klädsel, en M-märkt ratt, M-märkta slitsteg och pedaler, och anpassad grafik för det digitala instrumentklustret och infotainmentsystemet. M-märkta framsäten med extra förstärkning kan också läggas till.

X1 M35i är också bland de första BMW som har version 9.0 av biltillverkarens iDrive infotainmentsystem. Denna nya version, som drivs av Googles Android-operativsystem (det nuvarande iDrive använder Linux), hävdas av biltillverkaren vara lättare att använda tack vare en QuickSelect-funktion som ger snabb åtkomst till ofta använda funktioner på den aktuella skärmen. BMW sa att det nya iDrive-systemet också gör det möjligt att visa individuellt konfigurerbar grafik på infotainmentskärmen som ett alternativ till den vanliga navigeringskartan.

Tillverkningen av X1 M35i sköts vid BMW:s fabrik i Regensburg, Tyskland.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button