Luxury car

2024 BMW M5 Touring tillkännagav att återuppliva gamla rivaliteter

Den första BMW M5 Touring på över ett decennium, som släpps 2024, kommer att ansluta sig till nästa generations sedanmodell i europeiska utställningslokaler. Vi har inte sett supervagnen ännu, men förhandsbilder som släppts av det München-baserade varumärket tyder på att M5 med långa tak kommer att vara ganska lätt att upptäcka.

Även om den är helt täckt av kamouflage, kan vi redan nu säga att M5 Touring har en mer muskulös design än nästa generations 5-serie som presenterades i maj 2023. Baksidan kännetecknas av en takmonterad spoiler och integrerade fyrhjuliga avgasuttag in i vad som ser ut som en massiv diffusor. Storleken på bromsrotorerna som är synliga genom hjulen tyder på att det finns allvarlig kraft på kranen.

Klistermärken på framdörrarna bekräftar att M5 Touring kommer att få en viss grad av elektrifiering, men vi måste ha tålamod för att ta reda på vad som finns under huven. BMW noterade helt enkelt att Touring kommer att dela ”en helt nyutvecklad [and] partiellt elektrifierat drivsystem” med nästa generations M5 sedan. En overifierad rapport hävdar att den plug-in drivlinan kommer att bestå av en dubbelturboladdad, 4,4-liters V8 kallad S68 internt, en elmotor och en M-trimmad version av BMW:s xDrive fyrhjulsdriftsystem.Inget är officiellt ännu, men rapporten fastställer M5:ans effekt till cirka 718 hästkrafter och 590 pundfots vridmoment, upp från 600 respektive 553 i den nuvarande bilen.

BMW kommer att publicera ytterligare detaljer om nästa M5 Touring under de kommande månaderna, och den kommer att presentera vagnen före slutet av 2024. Det är för tidigt att säga om M5 Touring kommer att tävla mot Audi RS6 Avant och Mercedes-AMG E63 S Vagn i USA. Under tiden kommer företaget snart att börja testa sin nästa hot-rodded vagn på vägen och på banan, inklusive på Nürburgring.

Se även  Hur man berättar om din bil behöver repareras

Hög efterfrågan på den första M3 Touring övertygade BMW:s chefer att ta tillbaka M5 Touring till sortimentet. Vi har dock varit här förut: andra generationens E34-baserade M5 erbjöds som en vagn – den sticker ut som BMW M:s första inträde i segmentet. E39-generationen M5 var endast tillgänglig som sedan, men dess 5,0-liters V10-drivna efterträdare skapade ytterligare en Touring-märkt M5-vagn (bilden ovan).

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button