Nyheter

2024 BMW 4-serie spionbilder

BMW arbetar på en ansiktslyftning för 4-serien och det börjar med coupén.

BMW 4-serie 2024, som genomgår spårtestning på Nürburgring, kommer att tillföra fräscha främre och bakre ändar till sortimentet tillsammans med en reviderad interiördesign och ny interiörteknik.

BMW 4-serie 2024 – Fotokredit: Baldauf

Den senaste omdesignen debuterade med 2021 4-serien, så den här gången får den en mildare uppdatering i mitten av cykeln. I spionbilderna är endast de främre och bakre ändarna täckta av kamouflage, med ett tungt fokus runt strålkastarna, bakljusen och den bakre diffusorn. Räkna med mer kantiga varselljus med några vertikala element integrerade i strålkastarna. Den bakre diffusorn är mer uttalad. M Sport-modeller kommer att få M4-liknande speglar.

Det som inte har förändrats är de massiva och kontroversiella njurgallren.

BMW-ingenjörer och testförare såg till att instrumentbrädan förblev täckt och utom synhåll från vår spionfotograf när bilen parkerades. Räkna med att det senaste BMW iDrive infotainmentsystemet kommer att paras ihop med ett digitalt mätarkluster under en enda böjd skärm som toppar instrumentbrädan. Få knappar, om några, kommer att finnas kvar, även om en volymreglage bör vara kvar.

BMW 4-serie 2024 - Fotokredit: Baldauf

BMW 4-serie 2024 – Fotokredit: Baldauf

4-serien kommer att fortsätta att köra på BMW:s CLAR-plattform, men den kommer att förbli bredare, längre och lägre än sin 3-serie sedan-syskon.

Basmodellerna förväntas fortsätta med en 2,0-liters turbo-4 som levererar cirka 255 hk och 294 lb-ft vridmoment. Kraftfullare M440i-modeller kommer att behålla en 3,0-liters turbo-6 och ett mildt hybridsystem med en kapacitet på cirka 382 hk och 364 lb-ft. Det milda hybridsystemet består av en integrerad startmotor och generator som återvinner energi vid inbromsning.

Se även  Polestar går med på att leverera batterier och laddningsteknik till båtföretaget Candela

En BMW M-chef har redan bekräftat att dubbelkopplingsautomaten och den manuella växellådan kommer att dö i sortimentet, inklusive M-specifika modeller. Den nuvarande 4-serien är endast tillgänglig med en 8-växlad automatlåda, och det kommer inte att förändras med den kommande uppdateringen.

Den elektriska i4-modellen, 4-seriens cabriolet och M4-modellerna kommer därefter att uppdateras när BMW uppdaterar hela 4-seriens sortiment.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button