Nyheter

2024 Audi RS Q8 spionbilder

Audis Q8 närmar sig mitten av sin livscykel och på typiskt sätt kommer fordonet att få en uppdatering.

Prototyper för uppdaterade versioner av den vanliga Q8 har upptäckts i över ett år men nu har vi vår första titt på en prototyp för den högpresterande RS Q8 som utvecklats av Audi Sport. Prototyper för mellanklassen SQ8 är också ute och går.

Vi vet att den här senaste prototypen är för RS Q8 på grund av dess enorma luftintag i frontpanelen, förstorade bromsar och hjul, och paret ovala avgasspetsar bak – ett kännetecken för gasdrivna fordon som bär RS-märket.

Prototypen föreslår endast minimala förändringar, åtminstone på utsidan av RS Q8. Det finns en ny grilldesign, en reviderad bakpanel och justeringar av ljussignaturerna i båda ändar. Intressant nog finns det en gul varningsdekal på fönstret i förardörren. Detta indikerar vanligtvis att prototypen har någon form av tung elektrifiering, dvs. antingen plug-in hybrid eller full-elektrisk kraft.

2024 Audi RS Q8 ansiktslyftning spionbilder – Foto: Baldauf

RS Q8 drivs för närvarande av en turboladdad 4,0-liters V-8 med en kapacitet på 591 hk. Samma V-8 är dock ihopkopplad med plug-in hybridsystem i fordon från andra Volkswagen Group-märken, inklusive den relaterade Porsche Cayenne. I Cayenne Turbo S E-Hybrid-kvaliteten är V-8 plug-in hybridupplägget bra för 680 hk.

Plug-in hybrid-setupen är på väg att släppas in i Lamborghini Urus, som liksom Cayenne är en nära släkting till Q8, och det är möjligt att vi också kommer att se det i den uppdaterade RS Q8.

Den uppdaterade Q8-serien förväntas för närvarande komma tidigt nästa år som en 2024-modell. Några av de justeringar som Audi gör förväntas bättre återspegla element som finns på den elektriska SUV:n E-Tron, som uppdaterades för 2024 och ändrade namn på Q8 E-Tron i processen.

Se även  2024 Audi Q8 E-Tron avslöjad som E-Tron-uppfräschning med mer räckvidd, ny stil

Det har förekommit rykten om att Audi kan släppa alla gasdrivna Q8:or i USA för att fokusera på den elektriska varianten Q8 E-Tron, även om Audi är tyst i frågan. Så småningom kommer hela Q8-serien att gå den fullelektriska vägen eftersom Audi planerar att sluta lansera fordon med förbränningsmotorer efter 2026.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button