Luxury car

2024 Aston Martin DB12, 2024 Rolls-Royce Spectre: The Week In Reverse

Vi körde 2024 Aston Martin DB12 och 2024 Rolls-Royce Spectre, vi spanade efter Ferraris nästa hyperbil och vi lärde oss om en äkta lätt elektrisk sportbil. Det är veckan i omvänd ordning, här på Motor Authority.

Aston Martin har ersatt DB11 med DB12, men istället för att börja om från början har biltillverkaren skärpt och förfinat det som redan var ett imponerande fordon. Resultatet är definitivt en hemkörning, som vi upptäckte under vår första körning. Borta är V-12, men med den upppumpade V-8:an kommer du knappast att missa den. Också borta är den tidigare modellens föråldrade interiör, som vi är ganska säkra på att ingen kommer att sakna.

Vi körde också Rolls-Royce Spectre, det första elfordonet från det brittiska märket. Precis som DB12 riktar sig Spectre till fans av grand touring, men i det här fallet ligger fokus väldigt mycket på komfort. Genom mjukvara ställde Rolls-Royce till och med avsiktligt tillbaka responsen när gaspedalen sattes i golvet så att passagerarna inte trycks tillbaka i sina säten som i de flesta elbilar med hög effekt.

Ferrari är ute och testar prototyper för sin efterträdare till LaFerrari, och en av dem knäpptes av vår spionfotograf. Den nya bilen verkar sitta lägre och bredare än LaFerrari, och det finns rykten om att den kan ha en V-6 som förbränningskomponent i hybriddrivlinan. Debuten väntas äga rum nästa år.

Ett japanskt teknikföretag har utvecklat ett elsportbilskoncept som väger bara 3 141 pund och packar nära 500 hk. Den har också en kvav kropp skriven av designföretaget Shiro Nakamura, Nissans tidigare designchef och designern som ansvarar för den nuvarande R35 GT-R. Det finns en chans att konceptet kommer in i produktion eftersom företaget bakom det, AIM, för närvarande utvecklar en förstudie för produktion av en begränsad serie.

Se även  Jeff Gordon-driven 2011 NASCAR racerbil till salu, tävlingsklar

Toyota har nästan bekräftade planer på att lansera en ny Land Cruiser i USA. Den USA-bundna Land Cruiser, som förväntas vara en 2025-modell, kommer dock inte att vara den 300-serie Land Cruiser resten av världen får. Istället blir det en version av nästa Land Cruiser Prado, Toyotas planerade tvilling till den omdesignade 2024 Lexus GX.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button