Nyheter

2024 Alfa Romeo Stelvio får uppdaterade, begränsade upplagor

En uppdaterad 2024 Alfa Romeo Stelvio börjar säljas senare i år, med ett reviderat utseende, ny kabinteknologi och en begränsad upplaga av Competizione och Quadrifoglio 100th Anniversario-modeller.

Uppdateringarna representerar den andra uppdateringen för Stelvio, som först kom som en 2018-modell och fick sin första uppdatering för 2020.

De justeringar som gjordes den här gången är mer omfattande än den senaste uppdateringen. Nyckeln bland dem är den nya exteriören, som inkluderar en reviderad frontpanel, klara linser för bakljusen och nya strålkastare med treelement varsljus liknande det som finns på 2024 års Alfa Romeo Tonale kompakta crossover. Liknande uppdateringar finns också på Giulia sedan för 2024.

För interiören har ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster lagts till istället för den tidigare 7,0-tumsenheten. Föraren kan välja mellan tre distinkta stilar för grafiken, inklusive en Heritage-stil inspirerad av Alfa Romeos från 1960- och 70-talen, som levereras komplett med inverterade siffror i slutet av hastighetsmätaren.

Alfa Romeo har också lagt till en ny Connect Services-funktion. Detta ger nya funktioner som trådlösa uppdateringar och fjärrstyrning av vissa fordonsfunktioner via en smartphone eller liknande enhet.

2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100-årsjubileum

2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100-årsjubileum

2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100-årsjubileum

2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100-årsjubileum

2024 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100-årsjubileum

Standardfunktioner inkluderar läderklädsel, en backkamera, parkeringssensorer och Apple CarPlay och Android Auto. Automatisk nödbromsning, döda vinkeln och adaptiv farthållare är standard, medan aktiv körfältskontroll och en föraruppmärksamhetsmonitor är tillval.

Inga ändringar har gjorts på drivlinorna. 2024 Stelvio erbjuds med antingen en 280-hk 2,0-liters turbo-4 i mindre Sprint, Ti, Veloce, och begränsad upplaga Competizione, eller en 505-hk dubbelturbo 2,9-liters V-6 i sortimentet – Toppkvaliteter Quadrifoglio och begränsad upplaga Quadrifoglio 100th Anniversario.

Se även  Lexus lanserar LBX subcompact crossover

Competizione är baserad på Veloce och inkluderar många av Stelvios tillgängliga funktioner som standard, inklusive 21-tums legeringar, röda bromsok, ett Harman/Kardon-ljudsystem med 14 högtalare, accentsömmar, ett läderfodrat instrumentbräda, anpassade märken, och Alfa Romeos aktiva fjädringssystem.

Quadrifoglio 100th Anniversario, som namnet antyder, är baserad på Quadrifoglio och firar årets 100-årsjubileum för Alfa Romeos prestandamärke Quadrifoglio. Den är begränsad till 100 exempel över hela världen och har kolfiberdetaljer, guldaccenter och unika märken.

2024 Stelvio börjar säljas senare i år. Full prissättning har inte tillkännages men Competizione har bekräftats av Alfa Romeo att börja på 57 420 $, inklusive en destinationsavgift på 1 595 $.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button