Nyheter

2023 Range Rover får 606 hk V-8, mer anpassning

JLR (tidigare Jaguar Land Rover) designade om Range Rover för 2022, och biltillverkaren har ansträngt sig för att säkerställa att den lyxiga SUV-ikonen är mycket lättare att personifiera än sin föregångare.

Detta framhålls av den nya SV Bespoke personaliseringstjänsten som JLR tillkännagav på onsdagen. Tjänsten, som initialt är tillgänglig för köpare av de avancerade Range Rover Autobiography och Range Rover SV-kvaliteterna, erbjuder ett brett utbud av lackfärger, inredning och accenter att välja mellan. Ett färgalternativ som matchar provet erbjuds också.

En av höjdpunkterna är keramiska accenter, som kan appliceras på växelreglage och kontroller för körläge och ljudsystemvolym. De skapas med hjälp av formsprutning, härdas sedan i ugn och poleras slutligen för en jämn yta. Keramik med präglade mönster kan också väljas som ett alternativ till vanliga trä- eller metallaccenter.

SV Bespoke provisioner kan göras personligen på ett dedikerat center i Storbritannien, hos utvalda JLR-återförsäljare eller online via en virtuell tjänst.

Tjänsten kommer att vara tillgänglig från och med 2023 års Range Rover. Det nya årsmodellen ger också flera uppdateringar till SUV:n, inklusive en ny turboladdad 4,4-liters V-8-tillval som är begränsad till Range Rover SV och kan ståta med 606 hk. Det är möjligt att motorn också kommer att driva den nya Range Rover Sport SV som ska debutera den 31 maj.

JLR:s SV Bespoke personaliseringstjänst

JLR:s SV Bespoke personaliseringstjänst

JLR:s SV Bespoke personaliseringstjänst

JLR:s SV Bespoke personaliseringstjänst

JLR:s SV Bespoke personaliseringstjänst

V-8:an på 606 hk har ett mildt hybridsystem som för 2023 också är standard på den vanliga 523-hk turboladdade 4,4-liters V-8:an i andra Range Rover-klasser. Det milda hybridsystemet är utformat för att spara bränsle genom att återvinna energi under inbromsning och använda detta för att hjälpa motorn i situationer med hög belastning.

Se även  2024 Jeep Wrangler bogserar mer, återhämtar sig bättre

För fans av elektrifiering har JLR lagt till en kraftfullare elmotor till plug-in-hybriden P550e. Uppställningen, som kombinerar en 3,0-liters turbo-6 med en enda elmotor integrerad med transmissionen, levererar sammanlagt 542 hk, upp från 503 hk tidigare. En helelektrisk Range Rover kommer även nästa år.

Andra uppdateringar för 2023 Range Rover inkluderar den senaste versionen av JLR:s Pivi Pro infotainmentsystem som har en 13,1-tums pekskärm vars huvudskärm har permanenta digitala sidofält med skjutreglage för ofta använda funktioner, som att justera volymen eller klimatinställningarna. Det senaste systemet har även Amazon Alexa och stöd för trådlösa uppdateringar.

Nytt för 2023 är också Country Road Assist, som använder navigationsinformation för att justera fordonshastigheten för att ta hänsyn till kurvor och angivna hastighetsgränser när Adaptive Cruise Control är aktiverad. Det befintliga Terrain Response 2-systemet får också ett nytt adaptivt off-road farthållaresystem för att hjälpa förare att navigera i svår terräng genom att hålla en långsam och jämn hastighet, vilket gör att föraren kan koncentrera sig på styrningen. En sista uppdatering är tillägget av JLR:s Dynamic Response Pro anti-roll-system.

2023 Range Rover finns att beställa och kostar från 108 875 USD, inklusive en destinationsavgift på 1 475 USD.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button