Nyheter

2023 Prius recension, Mustang Mach-E LFP detaljer, Fisker Ocean batteribyte: The Week in Reverse

Vilket är det vanligaste inbytet för en Tesla Model 3?

Är Toyota på väg att öka sitt engagemang för elbilar?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar den 5 maj 2023.

I en recension av 2023 Toyota Prius, med lite närmare granskning betalad i dagliga körsituationer, hittade vi den senaste versionen av denna hybridikon för att erbjuda ett fantastiskt snyggt utseende och mer körinspiration – även om gränssnittet, åkkomforten och tystnaden helt och hållet komma ut lite bristfällig. Det, och du kommer att ställa många frågor om varför denna Prius inte är elektrisk.

2023 Honda Accord

2023 Honda Accord Hybrid har fått en högsta säkerhetsutmärkelse. Med hela Accord-sortimentet har den utsetts till ett Top Safety Pick+ från IIHS, tack vare förbättrat sidokrockskydd i den nya modellen och goda prestanda hos dess främre krockförebyggande system natt och dag. Den ansluter sig till Camry Hybrid, även om Sonata Hybrid inte riktigt gör byråns högsta nivå.

Fisker planerar att ta med utbytbara batterier till sin Ocean EV – för flottor till en början – med teknik från den amerikanska startupen Ample år 2024. Ample har fokuserat tidigare ansträngningar på Nissan Leaf, så Ocean och dess vätskekylning kan vara ett annat testfall .

2024 Ford Mustang Mach-E förhandsvisning

2024 Ford Mustang Mach-E förhandsvisning

Ford har avslöjat räckvidd och prissättning för förnyade Standard Range-versioner av sin 2023 Ford Mustang Mach-E elbil med litiumjärnfosfat (LFP)-batterier, och det ser bra ut för priset. Priserna sjunker; det finns en kraftökning; laddning går snabbare; och intervallsiffrorna förväntas vara lite högre.

Se även  Ny Volkswagen Golf Alltrack 2023 recension

Omdesignade 2025 Mini Cooper Electric-modeller kommer att lägga till mer räckvidd, interiört utrymme och delas upp i ekonomiska Cooper E och sportiga Cooper SE-varianter. Även om sortimentet kommer nästa år, har Mini ännu inte bekräftat tillgängligheten i USA för vad som för närvarande uppgår till en av de mest prisvärda elbilarna som finns tillgängliga för amerikaner.

2025 Mini Cooper prototyp

2025 Mini Cooper prototyp

Fords vd Jim Farley, på ett kvartalsvis finansiellt samtal, sa att företaget siktar på att fånga fler EV-nybörjare med en kommande treradig elektrisk SUV – på samma sätt som det gjorde för pickuper med F-150 Lightning.

Daimler Trucks har tillkännagett ett amerikanskt laddnings- och vätgasnätverk för 650 miljoner dollar för stora riggar. Satsningen, kallad Greenlane, startades 2022, men tillkännagivandet att ”gå framåt” med det verkar vara tidsmässigt anpassat till senatens åtgärd förra veckan för att vända på strängare EPA tunga lastbilsföroreningsregler när Kalifornien antog sina egna stramare Advanced Clean Fleets regler.

Toyota bZ Compact SUV-koncept

Toyota bZ Compact SUV-koncept

Vita huset hävdar att Toyota nu är ”fullständigt engagerad i att elektrifiera sin amerikanska lineup, och föreslog att den tidigare ”eftersläpande” biltillverkaren kanske strävar efter en snabbare tidslinje för EV-antagande. Företaget har ännu inte detaljerat eller avslöjat det, om det är sant.

Tidigt i veckan varnade Lordstown Motors för fler ekonomiska svårigheter. Det rapporterade att Foxconn kan försöka backa ur en finansieringsaffär som kan hålla tillverkaren av Endurance-ellastbilen igång – och att den kan gå i konkurs om detta inte löses. På fredagen verkade sannolikheten för företagets fortsatta verksamhet vara att blekna, baserat på vissa rapporter.

Smart e-Corner-teknik med in-wheel-motorer, demonstrerad av Hyundais teknikleverantör på riktiga vägar i Ioniq 5, kan förändra både förpackningen och rörligheten för framtida elfordon. Med styrning, bromsning och framdrivning integrerade i moduler i varje hörn, kunde elbilar utföra en äkta krabbavandring i sidled, svänga svängar i små utrymmen, diagonalkörning och mer.

Till och med den 31 juli erbjuder Costco 2 500 $ rabatt på Volvo XC40 Recharge och C40 Recharge 2023-2024. För 2024 kommer båda modellerna att få en räckviddshöjning på upp till beräknade 297 miles i vissa versioner, med nya motorer och en omkoppling på enmotorversioner till bakhjulsdrift.

2019 Tesla Model 3

2019 Tesla Model 3

Enligt uppgifter från återförsäljaren av begagnade bilar CarMax är de vanligaste inbytena för Tesla Model 3 Honda Civic och Toyota Tacoma, och den vanligaste inbytesmodellen för Nissan Leaf är Toyota Prius.

Och inte varje steg i EV-antagandet kommer att gå smidigt. I sin senaste undersökningsdata såg JD Power en högre andel av shoppare som indikerar att det är ”mycket osannolikt” att de kommer att överväga att köpa elbilar under de kommande 12 månaderna än någonsin tidigare – vilket tyder på att en växande del av shoppare helt och hållet avvisar elbilar. Även om det är oklart vilka nya faktorer som bidrog till det, var pris och laddning bekanta problem.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button