Nyheter

2023 Prius recension, Accord Hybrid Safety, Daimler laddningsnätverk: Dagens bilnyheter

Honda Accord är den högsta nivån för säkerhet. Daimler återupptar sitt mål att etablera ett laddnings- och vätgasnätverk för stora lastbilar. Saabs tekniska braintrust fortsatte att koka ihop nya fordon i en tid av elbilar. Och vi följde upp med den senaste Prius-hybriden och hittade mycket att älska såväl som några grejer. Detta och mer, här på Biltips Reports.

I en recension av 2023 Toyota Prius, med lite närmare granskning betalad i dagliga körsituationer, hittade vi den senaste versionen av denna hybridikon för att erbjuda ett fantastiskt snyggt utseende och mer körinspiration – även om gränssnittet, åkkomforten och tystnaden helt och hållet komma ut lite bristfällig. Det, och du kommer att ställa många frågor om varför denna Prius inte är elektrisk.

2023 Honda Accord Hybrid har fått en högsta säkerhetsutmärkelse. Med hela Accord-sortimentet har den utsetts till ett Top Safety Pick+ från IIHS, tack vare förbättrat sidokrockskydd i den nya modellen och goda prestanda hos dess främre krockförebyggande system natt och dag. Den ansluter sig till Camry Hybrid, även om Sonata Hybrid inte riktigt gör byråns högsta nivå.

Daimler Trucks har tillkännagett ett amerikanskt laddnings- och vätgasnätverk för 650 miljoner dollar för stora riggar. Satsningen, kallad Greenlane, startades 2022, men tillkännagivandet att ”gå framåt” med det verkar vara tidsmässigt anpassat till senatens åtgärd förra veckan för att vända på strängare EPA tunga lastbilsföroreningsregler när Kalifornien antog sina egna stramare Advanced Clean Fleets regler.

Och en återkomst av Saab är osannolik, eftersom Polestar ser Saabs gamla Trollhättan, Sverige, huvudkontor som ett utvecklingscentrum. Ändå verkar det som om biltillverkarens anda fortfarande levde – inklusive några av dess tidigare ingenjörer – inom det misslyckade NEVS. Kanske som ett bevis på det eftersom IP ryktas vara till salu, avslöjades nyligen Emily GT-elbilsprototypen, och genom att visa upp hjulmotorer och nicka till de sista 9-5, omfamnar den Saabs arv.

Se även  Volvo EX30 debut, basmodell 3 skatteavdrag, koppla in PHEVs: dagens bilnyheter

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button