Luxury car

2023 Porsche 911 GTS Le Mans Centenaire Edition bara för Frankrike

Den speciella Porsche för Frankrike som retades igår är här, 911 GTS Le Mans Centenaire Edition. Det firar inte bara själva loppet och Porsches första inträde någonsin 1951, utan också Porsche GT1-prototypen som slutade ett-två totalt 1998. Som namnet tydliggör börjar den begränsade upplagan med 911 GTS som gör 473 hästkrafter och 420 pund-fot vridmoment. Tre år gick åt till att skapa de 25 elementen som gör bascoupén till denna specialutgåva. Porsche France och Le Mans organisation ACO arbetade med Porsche Exclusive Manufaktur och Porsches chef för Special Projects Grant Larsson på slutprodukten, och alla arbetade med Philadelphia Porsche-samlaren Cameron Healy som äger 356 SL och LA-baserade Porsche 356-restaureraren Rod Emory.

Teamet skapade en ny Le Mans Silver-färg som bakgrund för racingrundellen, båda efter #46 356 SL. Arum-hjulen, lameller i de bakre trekvartsrutorna och röda säkerhetsbälten nickar till GT1. GTS får också tonade kåpor för PDLS Plus-strålkastare, svart satinfinish dörrtrösklar med utgåvans namn och kroppsfärgade diffusoraccenter. Ett handfräst märke på motorkåpan visar tävlingslogotypen och 100-årsperioden från den första upplagan till hundraårsjubileet.

Den grafitblå läderinteriören är sydd med kritatråd, ända ner till de sydda inre dörrtrösklarna. Sätens nackstöd är präglade med racelogotypen ovanför centrala bolstersektioner i sammet. Armstödet är präglat med en layout av kretsen.

Sedan han deltog första gången 1951 har minst en Porsche rullat upp till startlinjen i La Sarthe i 72 år i rad. Det är därifrån produktionssiffran kommer, 72 köpare i Frankrike får möjlighet att ta hem en av dessa. Av en slump råkar 72 också vara det statliga avdelningsnumret i La Sarthe-regionen som är hem för Le Mans. Porsche kommer att ge varje köpare ett speciellt nyckelfodral, bilskydd inomhus och fotobok av deras bil som produceras i Zuffenhausen och på Exclusive Manufaktur-verkstäderna. Priset börjar på 237 819 € (259 292 USD) efter skatt, cirka 80 € mer än en standard 911 Carrera GTS i Frankrike.

Se även  2021 Ford Bronco Sport Outer Banks Review – En för staden

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button