Luxury car

2023 Mercedes EQS City Edition är en förvirrande kombination, med en skoter

Mercedes-Benz har en division som heter Urban Mobility Solutions som syftar till att ”göra städer mer beboeliga med säkra, hållbara, effektiva och tillgängliga mobilitetsprodukter.” Detta görs med initiativ som att arbeta med stadsrepresentanter och industrier och samla in data från fordon för att notera trender. Det är också gjort, så det verkar, med oerhört spännande paket som 2023 Mercedes-EQS City Edition. Det enklaste att förstå är att det här är en EQS 580 4Matic sedan som kommer i två färgställningar. Köpare kan välja antingen Twilight Blue Metallic exteriörfärg med en inredning av Neva Grey och Sable Brown Leather (bilden), eller en Manufaktur Diamond White Metallic exteriör med en Macchiato Beige och Space Grey Leather interiör. Båda är trimmade med AMG-hjul på utsidan och Natural Grain Yacht-design valnötsträ inuti.

Efter detta blir saker intressanta. Mercedes kommer att sälja bara 150 av dessa, och endast i Los Angeles tunnelbaneregion. Märken bredvid sidospeglarna och på mittkonsolen vittnar om exklusiviteten och lokalen, en ”1 av 150” förenad av en siluett av delstaten Kalifornien.

EQS City Edition är utrustad med Energizing Air Control Plus med HEPA-filtrering, normalt ett alternativ för $450. Luftreningssystemet i tre steg skurar 99 procent av partikelföroreningarna från kabinen, inklusive smogpartiklar och lukter. Kunder som hellre trotsar den råa bruna luften i LA-bassängen får, med sitt EQS-köp, ett ettårsabonnemang på en Unagi Model One Voyager elskoter som annars skulle kosta 69 USD per månad.

Detta kan hjälpa till att förklara den ganska låga volymen. Även om vi kan föreställa oss några strandsamhällen i LA-området där köpare av en elektrisk lyxsedan för $127 000 (före alternativ) också skulle hoppa på en skoter för att dyka ner till kaféet vid marinan, måste överlappningen av Venn-diagrammet vara minimal. Kunden får välja en av fem skoterfärger, antingen Cool Mist, Deep Cobalt, Latte eller mattsvart. Ryttaren kan dock inte väga mer än 220 pund. Eftersom skoter.

Se även  2023 BMW M2 kommer med 453 hk, 63 195 $ baspris

Men vänta, det finns mer, börja med en kredit på 1 000 $ för Qmerit att installera en gratis ChargePoint Home Flex Charger. Nämnda hemladdare kostar vanligtvis $479. Qmerit-rabatten kommer med tillgång till en concierge-tjänst för att guida husägare genom installationsprocessen. Sedan, utöver de 30-minuters gratis laddningssessionerna på Electrify America som kommer med EQS under de första två åren, åtnjuter föraren en kredit på $250 när han kopplar in ChargePoint-stationer hemifrån. Detta kan vara den bästa delen av affären — om detta kan kallas en affär; rikstäckande laddningsinfrastrukturen fortfarande är så hit-and-miss, fler alternativ för gratis laddning skulle vara välkomna för de flesta, även om det kanske är irrelevant för köparen av en sexsiffrig elbil.

Den sista gesten är feelgood: För varje köp kommer Mercedes-Benz USA att göra en donation till ett kapitel i södra Kalifornien av Safe Kids Worldwide.

Genom att betona delen om ”om det här kan kallas en affär”, har Mercedes inte sagt hur mycket City Edition kostar. För de som är intresserade, ta med din hjälm och knäskydd till återförsäljaren, plus viljan att spendera minst $130 000, och göra en affär.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button