Nyheter

2023 Mercedes-Benz AMG SL 43-pack turbo-4, 111 050 $ prislapp

En omdesignad Mercedes-Benz SL-klass kom till 2022. SL är officiellt klassad som en AMG och är nära anpassad till Performance skunkworks nästa generations GT-sportbil som fortfarande utvecklas.

För 2023 års modell kommer Mercedes att utöka SL-sortimentet med en SL 43 på ingångsnivå som drivs av en 4-cylindrig motor. Det kommer att visas i amerikanska utställningslokaler i sommar, och Mercedes bekräftade på måndag ett startpris på 111 050 $, inklusive en destinationsavgift på 1 150 $.

Under huven finns en 2,0-liters turbo-4 som genererar 375 hk och 354 lb-ft vridmoment. Även om sådana motorkonfigurationer inte är nya, är SL 43:s turboladdare en elektrifierad design som liknar den som används i Formel 1.

Samma inställning finns också i den nya C 43 som också kommer till 2023.

2023 Mercedes-Benz AMG SL 43

Biltillverkare har erbjudit motorer med elektriska kompressorer tidigare, där en elmotor används för att snurra en kompressor som hjälper till att leverera laddtryck till en motor under låga varv, med en konventionell turboladdare som tar över när varvtalet byggs upp. Resultatet är stark motorrespons från tomgång, något turboladdade motorer normalt inte har.

I fallet med SL 43:ans motor är elmotorn integrerad direkt med turboladdaren, sittande mellan turbinhjulet på avgassidan och kompressorhjulet på insugssidan. I F1 används elmotorn också för att återvinna energi från avgaserna när förstärkning inte krävs, även om detta inte är fallet i SL 43.

Istället förlitar sig elmotorn här på energi som återvinns från fordonets 48-volts mildhybridsystem. Detta system är i huvudsak en förstärkt elektrisk startmotor som kan hjälpa motorn under höga belastningar och återvinna energi under inbromsning.

Se även  Alpenglow hydrogen hypercar koncept förhandsgranskar den nya alpina looken

Till skillnad från de V-8-drivna SL 55 och SL 63, som kommer med standard fyrhjulsdrift, kommer SL 43 endast med bakhjulsdrift. SL 43 missar också AMG Ride Control-fjädringen med justerbar dämpning som standard, även om den finns på tillvalslistan.

2023 Mercedes-Benz AMG SL 43

2023 Mercedes-Benz AMG SL 43

En 9-växlad automatlåda är gemensam för alla versioner av SL. Med hjälp av lanseringskontroll hävdar Mercedes att SL 43 kommer att sprinta till 60 mph från vila på 4,8 sekunder och toppa vid 170 mph.

SL 43 särskiljs visuellt från SL 55 och SL 63 genom unika front- och bakpaneler, samt runda avgasrör istället för V-8-modellernas fyrkantiga spetsar. Det finns också olika hjulmönster för SL 43, med standarduppsättningen som mäter 19 tum i diameter.

Standardfunktioner i kabinen elektriskt justerbara, uppvärmda och kylda säten med läderklädsel, en AMG Performance-ratt, ett 12,3-tums digitalt instrumentpanel och en 11,9-tums infotainmentskärm med en tiltfunktion för att förbättra sikten när det bländar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button