Nyheter

2023 Honda Accord Hybrid uppnår utmärkelsen Top Safety Pick+

2023 års Honda Accord-sortiment – ​​inklusive Accord Hybrid – har uppnått toppkrocktestresultat från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), avslöjade byrån på fredagen.

Förbättrat sidokollisionsskydd, en del av omdesignen som Accord-sortimentet fick för 2023, är delvis för att kreditera den bästa visningen. Den uppnår nu betyget ”Bra” i det uppdaterade sidotestet, jämfört med betyget ”Marginal” för de utgående 2022-modellerna, vilket ger den en plats på IIHS Top Safety Pick+ hedersrulle.

IIHS bekräftade för Biltips Reports att den inte särskiljer hybrider i sina nuvarande betyg, så resultaten som meddelades förra veckan för Accord gäller även för alla versioner av Accord Hybrid.

Kraven för Top Safety Pick-status utvecklas i takt med att fler biltillverkare uppfyller kriterierna. IIHS testar nu frontkrockförebyggande system under dagtid och nattetid, och även om dessa resultat för Accord-serien också är respektabla, lämnar de utrymme för förbättringar. Accord Hybrid och andra Accord-modeller uppnår högsta betyget ”Superior” i dagsljus men ”Advanced” i mörker.

Precis som tidigare år måste modellerna få toppbetyget ”Bra” för tester med liten överlappning och måttlig överlappning. IIHS har sjunkit takstyrka (rollover), nackstöd och fordon-till-fordon kategorier i år.

2023 Honda Accord

I en recension imponerade 2023 Honda Accord på Biltips Reports som anspråkslöst förbättrad på de flesta sätt och mer underhållande att köra än sin föregångare. Dess hybridsystem tenderar att ge en elbils körbarhet, och den fungerar ibland som en seriehybrid; En omkonfigurerad version av drivlinan som också ges till CR-V Hybrid får Accord Hybrid att kännas piggare vid högre hastigheter.

Vid sidan av Toyota Camry Hybrid och Hyundai Sonata Hybrid är den bland de mest bränslesnåla stora eller medelstora sedanerna du kan köpa i USA. utmärkt 614 miles räckvidd på sin 12,8-liters tank, enligt byrån (baserat på det kombinerade antalet).

Se även  Toyota Tacoma hybrid, 450 mil Chevy Silverado EV, Ziggy på DFW: Dagens bilnyheter

Vid tidpunkten för publiceringen är Camry Hybrid på den reviderade 2023 Top Safety Pick+-listan medan Sonata Hybrid inte har klarat av.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button