Nyheter

2023 Formel 1 Miami Grand Prix förhandsvisning

Det första av tre amerikanska tävlingar på Formel 1-kalendern 2023, Miami Grand Prix, äger rum i helgen. Det kommer att följas sent på säsongen av tävlingar i Austin, Texas och Las Vegas.

Miami-loppet är nu inne på sitt andra år och hålls återigen på Miami International Autodrome, en tillfällig bana som ligger i och runt Miami Dolphins Hard Rock Stadium-komplex.

Banan rankas högt när det gäller topphastigheter jämfört med andra banor, med endast det italienska, mexikanska och nya Las Vegas grand prix som förväntas se högre hastigheter.

Den sträcker sig 3,36 miles i längd och har en blandning av 19 låg- och höghastighetshörn, tillsammans med tre DRS-zoner. Det är också mycket smalt på vissa ställen jämfört med vanliga, permanenta racerbanor, särskilt runt den tredje sektorn.

Miami International Autodrome, hem för Formel 1 Miami Grand Prix

En ny yta innebär att greppnivåer kommer att vara en okänd faktor för lag. Pirelli har nominerat sina däckblandningar i mellanklassen för användning i loppet: C2 som den vita hårda, C3 som den gula medium och C4 som den röda mjuka.

Placeringen av några av barriärerna, tillsammans med rumble strips, har också ändrats jämfört med förra året.

Vädret på Miamis kust är mycket omväxlande, men för närvarande är prognosen för fina förhållanden under hela helgen. Omgivningstemperaturerna förväntas nå högre än 86 grader.

Red Bull Racings Max Verstappen leder 2023 års förarmästerskap med 93 poäng när vi går in i lördagens kvalpass och söndagens race. Red Bull-föraren Sergio Perez ligger tätt efter med 87 poäng, och Aston Martins Fernando Alonso är trea med 60 poäng. I Constructors’ Championship leder Red Bull med 180 poäng, mot Aston Martins 87 och Mercedes-Benz AMG 76. Förra årets vinnare i Miami var Verstappen som körde för Red Bull.

Se även  2023 F1 spanska Grand Prix förhandsvisning

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button