Luxury car

2023 firar Lamborghini Huracan 60 år med 180 specialutgåvor

En persons 60-årsdag är diamantjubileet, betraktat som ens inträde i de gyllene åren och livets höst. Lamborghini blåser ut sina 60 ljus i år, den nya Revuelto bevisar att Sant’Agata Bolognese biltillverkare inte planerar en sådan upplösning. Nästa fas av festen involverar 2023 Huracáns 60-årsjubileumsutgåva, tre specialerbjudanden med begränsad upplaga med 60 exempel vardera tillsammans med anpassade färgkombinationer och märken. Tärning spelar ytterligare roll, varje begränsad upplaga kommer i två färgkonfigurationer, vilket gör totalt sex i sortimentet, alla utsmyckade med ”1 av 60” plaketter i kolfiber och den ”60:e” på karossen och sätena.

Båda versionerna av hardcore Huracán Super Trofeo Omologata (STO) sägs vara inspirerade av livfulla sportkläder och de ikoniska tvåfärgerna av atletisk lagutrustning. Den första versionen är alla sorters blå, ungefär som den Squadra Azzurri Italienska fotbollslandslaget. Den här får Blu Aegeus-kaross med Blu Astraeus-kontraster, och kan slå hattricket med exponerade kolfiberlister i Blu Mira. Interiören är i Nero Cosmus (svart) och Grigio Octans (grå) Alcantara, kompenserad av Nero Ade (en annan svart) trim och Blu Amon (en annan blå) broderi. Den andra Huracán STO visar upp sig inuti. Det går för en dämpad Grigio Telesto (grå) och Nero Noctis (ännu en svart) med traditionella kolfiberaccenter. Denna stuga kommer i Nero Cosmus och Grigio Octans Alcantara, läderaccenter och sömmar i Rosso Alala (röd). En uppsättning 20-tums smidda Hek aluminiumfälgar i matt svart kompletterar båda.

Huracán Tecnica ser till motorsportliveri och den italienska flaggan, kallad Tricolore. En variant bär Grigio Telesto (en annan grå) kaross med Nero Noctis och Rosso Mars (en annan röd) detaljer. När dörren öppnas avslöjas en Nero Ade Alcantara-hytt med Rosso Alala-accenter. Den andra varianten kommer i Bianco Asopo (vit) kaross med dubbla ränder i Verde Viper (grön), kabinen i Nero Ade Alcantara och mer Verde Viper.

Se även  Världens bästa bilmässor

Slutligen remixar Huracán EVO Spyder arrangemangen på de andra bilarna. Går vi tillbaka till den blå brunnen, en version är klädd i Blu Le Mans kaross prydd med Bianco Isi (en annan vit) detaljer. Sittbrunnen hänger ihop med den populära Nero Ade Alcantara, denna gång präglat av Blu Amon-broderier och passpoaler i Bianco Leda (en annan vit). Alternativet är en Verde Viper droptop med Bianco Isi-ränder, dess insida spetsad med Nero Ade Alcantara plus Rosso Alala och Bianco Leda-accenter.

Tecnica och EVO Spyder sitter båda på 20-tums Damiso glänsande svarta fälgar.

Alla tre bilarna kommer att presenteras i sin helhet fredagen den 21 april på Segheria i Milano.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button