Nyheter

2023 F1 Emilia Romagna Grand Prix inställd på grund av översvämningar

Stora översvämningar i Italiens norra Emilia-Romagna-region har fått Formel 1-arrangörerna att ställa in helgens planerade tävling på Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, som ligger nära staden Imola.

Arrangörerna sa att säkerheten för lag och fans inte kunde garanteras och att det inte skulle vara rätt att sätta ytterligare press på lokal infrastruktur, inklusive lokala räddningstjänster.

”Beslutet som har fattats är det rätta för alla i de lokala samhällena och F1-familjen eftersom vi måste garantera säkerheten och inte skapa extra börda för myndigheterna medan de hanterar denna mycket hemska situation”, Stefano Domenicali, F1:s VD och en infödd i regionen, sade i ett uttalande.

Reuters rapporterade på onsdagen att minst tre personer har dött och tusentals har tvingats evakuera sina hem på grund av översvämningarna. Regionen, som är hem för många av Italiens biltillverkare, inklusive Ferrari och Lamborghini, drabbades också 2012 av jordbävningar som tog 27 liv.

Emilia Romagnas Grand Prix är den sjätte av 23 omgångar på 2023 års F1-kalender. Arrangörerna har inte sagt om loppet kommer att köras vid ett senare tillfälle.

Emilia Romagna Grand Prix är ett av F1:s nyaste grand prix, efter att först ha gått med i kalendern 2020 som ett speciellt lopp för att fylla i ett etablerat lopp som ställts in på grund av Covid-19. På grund av dess popularitet har loppet blivit en permanent del av kalendern tillsammans med det mer etablerade italienska Grand Prix som hålls på Monza.

Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari där loppet hålls, mer allmänt kallat Imola, har tidigare varit värd för både Italiens och San Marinos Grand Prix.

Se även  Du kan nu få en robotaxi med Uber

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button