Nyheter

2022 Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in hybrid återkallad eftersom motorer kan stängas av

Stellantis återkallar 2022 Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in hybrid-SUV:ar på grund av ett problem som kan få motorerna att stängas av under körning.

Återkallelsen, som omfattar 12 458 potentiellt påverkade fordon i USA, åtgärdar mjukvaruproblem som kan orsaka förlust av kommunikation mellan transmissionskontrollmodulen och hybridkontrollprocessorer, enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Denna förlust av kommunikation kan utlösa en avstängning av bensinmotorn, sa byrån.

2022 Jeep Grand Cherokee

Stellantis berättade för NHTSA att de inte känner till några krascher eller skador relaterade till detta problem, även om de fick sju kundhjälpsförfrågningar, 10 garantianspråk och sex fältrapporter som dokumenterade tillståndet.

Återförsäljare kommer att installera uppdaterad kontrollprogramvara utan kostnad som en åtgärd. Denna uppdaterade mjukvara implementerades i produktion med start den 19 november 2022. Alla 2022-modeller av Grand Cherokee plug-in hybrider byggda före det datumet ingår i återkallelsen.

2022 Jeep Grand Cherokee 4xe

2022 Jeep Grand Cherokee 4xe

Detta är den första återkallelsen hittills för Grand Cherokee 4xe, som debuterade som en 2022-modell. Wrangler 4xe, som använder en liknande plug-in hybriddrivlina som syftar till att maximera terrängkapaciteten, återkallades också tidigare för potentiella motoravstängningar. Denna återkallelse, som tillkännagavs i november 2022, omfattade 62 909 fordon från årsmodell 2021-2023.

Jeep 4xe-modellerna har visat sig populära. Wrangler 4xe har varit bästsäljaren bland plug-in-hybrider och fick nyligen en prissänkning som en del av en 2024-årsmodelluppfräschning av Wrangler-sortimentet. Jeep har slutat lagra icke-hybrider i utsläppsstaterna i Kalifornien, så för många kunder är 4xe-modellerna det enda alternativet för en Grand Cherokee eller Wrangler utanför en specialbeställning.

Se även  De Tomaso följer upp P72 med ny P900 V-12 hyperbil

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button