Luxury car

2015-2019 Lincoln MKC återkallade över brandrisk i motorrummet

Ford har påbörjat ett återkallande av 142 734 exempel av Lincoln MKC från 2015 till 2019 års modell. Det potentiella problemet fokuserar på batteriövervakningssensorn i den kompakta lyxiga crossovern. Efter rapporter om 19 bränder i MKC i USA, Kanada och Kina, fann Fords interna undersökning att monitorns sensorhus kunde skadas när tekniker arbetade i det området av motorrummet. Om höljesskadan fick sensorn att kortsluta kan kortslutningen leda till en elektrisk belastning i sensorns strömkrets som orsakar tillräckligt med värme för att sätta eld på omgivande material. Det kan leda till en brand i motorrummet när som helst, under körning eller till och med när MKC är avstängd.

Lincolns byggdes från 20 augusti 2013 till 2 augusti 2019. Biltillverkaren säger att den inte är medveten om några skador eller olyckor på grund av detta; alla modeller som fattade eld var parkerade och avstängda vid den tiden. På grund av risken för brand när som helst rekommenderar Ford att ägare parkerar utanför och borta från strukturer tills ägarna har fått problemet reparerat.

Fixningen är en resa till återförsäljaren för att få en säkring ansluten till batteriövervakningssensorns strömkrets som kan döda strömmen i händelse av kortslutning.

Ford kommer att börja skicka brev till MKC-ägare den 26 juni. Under tiden är ägare fria att kontakta Fords kundtjänst på 866-436-7332 för att få veta mer om återkallelsen eller om deras MKC påverkas, eller så kan de kontakta oss med sin lokala Ford- eller Lincoln-återförsäljare. Företagets interna nummer för denna återkallelse är 23S28. Ägare kan också kontakta National Highway Traffic Safety Administration Vehicle Safety Hotline på 888-327-4236 (TTY 800-424-9153), eller gå till www.nhtsa.gov och hänvisa till kampanjnummer 23V378.

Se även  Porsche planerar enligt uppgift en elektrisk SUV i Cayenne-storlek

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button