Luxury car

2009 Ripsaw från ”The Fate of the Furious” går till auktion

Det tankliknande bandfordonet Howe & Howe Ripsaw från 2009 som presenterades i ”The Fate of the Furious” är på väg till auktion. Det är planerat att passera blocket på Mecums Indianapolis-auktion den 20 maj.

Till och med i en film som inkluderade en stämplad av fjärrstyrda bilar, en sovjetisk ubåt och silverduksdebuten av 2018 Dodge Challenger SRT Demon, stack Ripsaw ut. Det är en i en serie små bandfordon som utvecklats av bröderna Mike och Geoff Howe.

Utöver sitt framträdande i den åttonde ”Fast and Furious”-filmen, användes denna Ripsaw även i ”GI Joe”-filmerna producerade av Universal Studios, samma studio som gör Fast-franchisen.

Kraften tillhandahålls av en General Motors Duramax LBZ 6,6-liters turbodiesel V-8, som svänger spåren genom en Allison-växellåda. Topphastigheten uppskattas till cirka 60 mph – inte illa för ett fordon på spår.

2009 Ripsaw från

2009 Ripsaw från

Ripsaw kostade över 750 000 dollar att bygga, enligt Mecum, men auktionshuset förväntar sig bara ett klubbslag på 150 000 till 180 000 dollar. Så om du har haft ett öga på ett av dessa fordon, nu är chansen att ösa på en till ett ”relativt” fyndpris.

Även om den är unik bland de mängder av fordon som finns med i Fast and Furious-sagan, vars tionde del kommer till biograferna den 19 maj, är Ripsaw inte lika ikonisk som bilar som 1994 Toyota Supra som kördes av Paul Walker i 2001:s ”The Fast”. and the Furious”, som såldes för 560 000 dollar på auktion 2021. Det är inte lika praktiskt heller. Ripsaw erbjuds på köpebrev och kan troligen inte certifieras för väganvändning.

Se även  Lexus RZ Sport Concept rubricerar Tokyo Auto Show konceptkvintett

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button